BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Boksörlerimiz ikinci oldu

Avrupa Birliği Büyükler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde ikinci oldu

Abone ol

Macaristan'ın Pecs kentinde 22-27 Mayıs tarihleri arasında yapılan Avrupa Birliği Büyükler Boks Şampiyonası'nda Türkiye, takım halinde ikinci
oldu.
Son gününde altın madalya mücadelesi veren 4 Türk boksöründen 3'ü rakiplerine yenilerek gümüş madalyada kalırken, 81 kiloda BahramMuzaffer, Rumen rakibi Constantin Bejeanaru'yu 31-21 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. 51 kiloda Güven Aydemir, altın madalya mücadelesinde Türk asıllı Bulgar rakibi Salim Salimov'a 31-21 yenilerek gümüş madalyada kaldı. 60 kiloda ise Selçuk Aydın, İtalyan rakibi Dominika Valentino ile karşılaştı. Rakibine 27-16 yenilen Selçuk Aydın gümüş madalyanın sahibi oldu.

69 kiloda Bülent Ulusoy, Macar rakibi İstvan Szili karşısında 2. raundda sakatlanınca maçı bırakmak zorunda kaldı. Böylece Ulusoy gümüş madalya ile yetindi. Türk Milli Takımında dün de 64 kiloda Önder Şıpal ve 75 kiloda Savaş Kaya bronz madalya kazanmışlardı. Takım sıralamasında ise ev sahibi Macaristan 22 puanla şampiyon olurken, Türkiye 19 puanla şampiyonayı ikinci bitirdi. Boks Milli Takımı antrenörleri Asalettin Pakdoğan, Atilla Aslan, Seyfullah Dumlupınar ve Davut Çınarlar, şampiyonanın ardından yaptıkları açıklamalarda, olimpiyat ikincisi Atagün Yalçınkaya ve diğer boksörlerin sakatlıkları nedeni ile Macaristan'a getirilemediğini belirterek, ''Sakatlıklar burada da boksörlerin yakasını bırakmadı. Şansızlık yaşanmaması halinde Macaristan'dan Türkiye'ye şampiyon olarak dönebilecektik. Ancak takım halinde alınan ikincilik de çok büyük bir başarı'' dediler.

Macaristan Boks Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda AİBA'nın Asbaşkanı olan Sandor Csötönyi Macaristan, AA'ya yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılan AB ülkelerinin yöneticilerinin Türk boksörlerin başarılarını hayranlıkla ve takdirle izlediklerini, Türkiye'nin AB kapısından içeri boks sporuyla başarıyla girdiğini, Türkiye'deki diğer sporların federasyonlarının da Türk boksörlerinin açtığı bu kapıdan içeri girmelerinin zor olmayacağını söyledi. Macaristan'da Türk kafilesinin başkanlığını yapan Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Eyüp Özgeç, 29 ülkenin davetedildiği AB Büyükleri Boks Şampiyonası'nda büyük bir başarı kazandıklarını ifade ederek, ''Olimpiyata kadar sıkı çalışarak orada da madalyalar alacağız'' dedi. Dünya Boks Birliği Genel Sekreteri Caner Doğaneli, Macaristan'da kazandıkları büyük başarının kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, ''Türkiye'nin zorlu AB engelini en önce sporla aşması gerekiyor. Bizim federasyonumuz bunu başardı. Diğer federasyonların da açılan bu kapıdan geçmeleri gerekiyor'' diye konuştu.