BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  GÜNCEL

Adanada DTP konvoyunda olay

Adana'da DTP'nin düzenlediği miting sonrası İzmir'deki olaylara benzer gerginlikler yaşadı.

Abone ol

Miting sonrası slogan atarak dağılan gruplara zaman zaman binaların camlarından cevap verilmesi üzerine taşlamalar yaşandı.

Bir aracın caddede yürüyen göstericilerden yol vermelerini istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Aracın camını kıran göstericiler, sürücüyü tartakladı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Adana'da miting düzenledi. Kapatma davası nedeniyle DTP Eş Başkanı Ahmet Türk'ün katılmadığı mitinge, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Van Milletvekilleri Fatma Kurtalan ile Özdal Uçar'ın hazır bulundu.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önündeki alanda yapılan programda partililere seslenen Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Anayasa Mahkemesi'nce DTP'nın kapatılıp bir tek milletvekillerinin bile düşürülmesi halinde toplu halde istifa edeceklerini söyledi. Karabaş, "Bir tek milletvekilimizin bile milletvekili düştüğü takdirde mecliste 21 kişilik DTP'li grup toplu halde istifa edip, siyaseti alanlarda halkımızla sürdüreceğiz." dedi.

Terör örgütü elebaşı lehine sloganların atıldığı mitingde DTP'li Van Milletvekili Özdal Uçar ise Kürçe ve Türkçe yaptığı konuşmada hükümetin politikalarını eleştirdi.

ÖĞRENÇCİ YURDUNA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Organizasyonda polis alanda sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Giriş ve çıkışlar muhtemel olumsuzluklara karşı kontrol altında tutuldu. Bu arada miting sırasında alanın karşısındaki öğrenci yurdunun üst katında Türk bayrağı asıldı. Konuşmalar sonrası toplantıya katılan DTP'liler dağılma sırasında toplu halde sokaklarda slogan atarak yürüdü.

VATANDAŞIN SAĞDUYULU DAVRANIŞI PROVOKASYONU ÖNLEDİ

Çocuk ve gençlerin yoğunlukta bulunduğu yürüyüşte terör örgütü lehine sloganlar atılarak provokatif hareketlerde bulunuldu. Ancak halkın sağduyulu yaklaşımı büyük olayların çıkmasını engelledi.

DERSHANENİN CAMLARI TAŞLANDI

Şehir merkezindeki Özler Caddesi'ni trafiğe kapatan DTP'lilerin tahrik içerikli slogan ve davranışlarına çevredeki birkaç vatandaş tepki gösterdi. Öfkeli DTP'liler özel bir dershanenin camlarını taşladı. Yol isteyen bir sürücü ise göstericilerin saldırısına uğradı.

YOL İSTEYEN SÜRÜCÜYE DAYAK

Aracın ön camı eylemciler tarafından kırıldı. Tartaklanan araç sürücüsü, kalabalık içinden güçlükle çıkabildi. Bu arada dağılan göstericilerin gruplar halinde ve kontrolsüz bir şekilde dağılması dikkat çekti. Gerginliğin yaşandığı yerlerde polis ekiplerinin olmaması dikkat çekti.