BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Osmaniyede 256 öğrenci zehirlendi

Taşımalı eğitim verilen 12 okulda 256 öğrenci "besin zehirlenmesi" teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesi ile il merkezinde taşımalı eğitim verilen 12 okuldan, ''besin zehirlenmesi'' şüphesiyle hastaneye kaldırılan 256 öğrenciden 166'sının taburcu edildiği bildirildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, hastanelerdeki öğrencileri ziyaretinde yaptığı açıklamada, yüksek ateş, baş dönmesi ve ishal şikayeti ile, taşımalı eğitim veren 12 okulda okuyan 38 köyden toplam 256 öğrencinin hastanelere başvuruda bulunduğunu, bunlardan 166'sının tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Cerrah, kentte taşımalı eğitim alan toplam 819 öğrenci bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Öğrencilerin gerekli tedavileri yapıldı, hayati tehlikesi bulunan öğrencimiz yok. Şu anda tedavisi devam eden 90 öğrencimiz var. Öğrencilerimizin bir bölümü bugün, diğer kalanlar da yarın taburcu olacak. Sağlık durumları iyi.

Yapılan ilk incelemede öğrencilere yemeğin dokunmuş olabileceğini belirledik. Yemeklerden numuneler alındı ve üzerindeki çalışmalar sürüyor.''

Adli ve idari yönden soruşturma başlatıldığını ifade eden Cerrah, yemek şirketiyle ilgili sıkıntı varsa gerekli çalışmayı yapıp, okulların yemek ihtiyacını başka bir şirketten karşılayacaklarını belirtti.