BIST 10.228
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.475,20
HABER /  GÜNCEL

Ankarada domuz gribi yayılıyor

Domuz gribi Ankara'da yayılıyor. Sağlık Bakanlığı tespit edilen vata sayısını 26 olarak açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, Bilkent University Preparatory School (BUPS) İlköğretim Okulunda virüs tespit edilen vaka sayısının 26'ya ulaştığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da bir ilköğretim okulunda, bir öğrenciden alınan numunede pandemik A (H1N1) virüsü tespit edildiği hatırlatıldı.

Bu gelişme çerçevesinde vakanın yakın temaslılarına ulaşıldığı ve alınan numunelerde aynı okulla ilişkili, ilk vaka da dahil olmak üzere toplam 26 vakanın pozitif olarak tespit edildiği belirtilerek, bu vakalardan 21'inin öğrenci, 4'ünün veli ve 1'inin öğretmen olduğu bildirildi.

Ülkedeki toplam vaka sayısının ise 518'e ulaştığı ifade edilen açıklamada, tüm vakaların genel durumlarının iyi olduğu, kontrol ve tedavilerinin evlerinde sürdürüldüğü, temaslılarına ulaşıldığı ve sağlık kontrollerinin yapıldığı kaydedildi.

“GRİP BELİRTİLERİ OLAN ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN”

Sağlık Bakanlığının yazılı açıklamasında, domuz gribinden korunmada alınması gereken önlemlere de yer verilerek, şöyle denildi:

“Ailelere, grip belirtileri olan çocuklarını okula, dershaneye, kreş veya bakımevine göndermemeleri önerilmektedir. Bu durumda olan çocukların evlerinde kalmaları, dinlenmeleri ve mümkün olduğunca diğer kişilerle temas etmemeleri önemlidir.

Tüm vatandaşlarımızın sık sık su ve sabunla ellerini yıkamaları, hastalığın bulaşmasını önlemede en önemli tedbirdir. Ayrıca, öksürük veya hapşırık esnasında ağzın ve burnun tek kullanımlık kağıt mendil ile kapatılması ve mendilin çöp kutusuna atılması veya kolun iç yüzüne hapşırılması, evlerimizin ve bulunduğumuz mekanların havalandırılması, özellikle sık dokunulan eşyaların ve yüzeylerin temizliğinin sağlanması, hastalığın bulaşmasının önlemesine yardımcı olan diğer tedbirlerdir.”

Bakanlık tarafından hastalık hakkındaki güncel bilgilerin www.grip.saglik.gov.tr adresindeki basın açıklamaları bölümünde yayımlanmaya devam edeceği de belirtildi.