BIST 10.212
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.402,07
HABER /  GÜNCEL

Ünlü psikologdan şok iddia!..

Ünlü travma uzmanı Psikolog Emre Konuk'un Cem G. ile ilgili çarpıcı bir yorumu var. İddia ediyorum diyor ve ekliyor.

Abone ol

Aile terapisti ve travma uzmanı Psikolog Emre Konuk, Münevver Karabulut cinayetini yorumladı. Konuk, "Adım gibi biliyorum" dedi ve ekledi; "Cem’in geçmişinde böyle bir travma var. Erken dönemlerinde travma yaşamayanlar kafa kesmiyor, cani olmuyor!”

Vatan gazetesinden Mine Şenocaklı'ya konuşan Konuk, Cem G.'nin cinsel bir istismara ya da şiddete maruz kaldığı iddiasında. Bu çarpıcı iddiasını da şöyle açıklıyor;

CİNSEL TACİZ OLABİLİR

"Amerika’da yapılan araştırmalar istikrarlı olarak şunu gösteriyor, şiddet kullandığı veya cinsel bir suç işlediği için hapse girenlerin yüzde 100’ünün geçmişinde, yüzde 99’unun değil, cinsel taciz ve şiddet var. Şimdi Cem, bu işi yaptı, adım gibi biliyorum, neredeyse yüzde 100 ihtimalle bu çocuğun geçmişinde travma var. Erken dönemlerde travma yaşamayanlar sonradan cani olmuyor, kafa kesmiyor çünkü.

MÜNEVVER BU SONU GÖREBİLİR MİYDİ?

“Münevver, birkaç davranışına dikkat ederek Cem’i tanıyabilirdi. Birisi seni durmadan aşağılıyorsa, küçük düşürüyorsa, 35 kere düşünmen lazım. Yani benim sevgilim dediğin erkek seni ikide bir kötülüyorsa, böyle bir insanla ilişkini kesmen lazım. Düzelir diye düşünmemen lazım. Başka şeyler düzeliyor, bu düzelmiyor... Çok sinirli. Öfke nöbetleri yaşıyor. İkide bir kavga ediyor, alkolü fazla kaçırıyor, uyuşturucu kullanıyor. Bir şeye takmış onunla uğraşıyor. Demek ki senin hayatına bir zenginlik katamayacak.”

Psikolog Emre Konuk bir de uzak durulacak kadın ve erkekler listesi veriyor... İşte o liste;

1. Geçmişinde aldatma varsa,
2. Sık sık sizi çok beğendiğini, sonra da hiç beğenmediğini söylüyorsa,
3. Sık sık ayrılıp tekrar bir araya geliniyorsa,
4. Kıskançlık sık gündeme geliyorsa,
5. Alkol veya madde kötüye kullanımı varsa,

6. Beğendiğiniz, değer verdiğiniz en az birkaç özelliği yoksa,
7. Eğitim ve kültür farkı bir rahatsızlık olarak yaşanıyorsa,
8. İlişkinin ana motoru seks ise,
9. ‘Evlenince düzelir’ diye düşünüyorsanız,
10. Beraberliğinizi sıkıcı buluyorsanız,

11. Durmadan ‘Aslında ne demek istediğinizi’ anlatmak zorunda kalıyorsanız,
12. Taraflardan biri hami, koruyucu rolünde ise,
13. Kuralların ‘Pekala da çiğnenebilir’ olduğunu düşünüyor ise,
14. Heyecan olsun diye tehlikeli işlere bulaşıyor ise,
15. Başkalarından daha fazla ‘yatak arkadaşı’ olmuş ise,

16. İşinden makul bir nedeni olmadan aniden ayrılıyor ise,
17. Sürekli söz verip çoğunu tutmuyorsa,
18. Sorumluluklarına sahip çıkması istenince kendini baskı altında hissediyorsa,
19. Talepleri yerine gelmeyince, geçerli açıklamalar olsa bile sinirleniyorsa,
20. İnsanlar onu ya seviyor ya da nefret ediyorsa,
21. Başkalarının iş yapış şeklinde genellikle hatalar buluyorsa, bu kadın ya da erkekten uzak durun.

CEM G. CİNAYETTEN ÖNCE SAHTE
KİMLİK HAZIRLAMIŞ... O KİMLİK
2. SAYFADA...
 

[PAGE]


CEM G.'NİN SAHTE KİMLİĞİ

Münevver cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun, yaşını bir yaş büyüttüğü sahte nüfus cüzdanının ortaya çıkması, cinayetin önceden planlanmış olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Sahte nüfüs cüzdanı, Cem'in yurt dışına tek başına çıkabilmesine de olanak verdi

Cem'i 18 yaşında gösteren sahte kimlik villadan çıktı Başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nun sahte nüfus cüzdanı ortaya çıktı. Kriminal Polis Laboratuarı raporunda, Cem'in yaşını 18 olarak gösteren sahte kimliğin profesyonel şekilde hazırlandığı belirtildi.

Ortaya çıkan sahte kimlik, soruşturmanın da seyrini değiştirdi. Firari zanlı Cem G.'nin sahte kimliği, cinayetin 'planlı olup olmadığı' tartışmalarını alevlendirdi. 20 Ekim 1991 doğumlu olan Cem'i, bir yaş büyük olarak 29 Ocak 1990 doğumlu gibi gösteren sahte nüfus cüzdanının profes-yonelce hazırlandığı belirlendi.

POLİS VİLLADA BULDU

Cinayet sonrası, G. ailesinin Bahçeşehir'deki villasında, başta testere olmak üzere çok sayıda delil bulunmuştu. Bu aramada, Cem G. adına düzenlenmiş bir de nüfus cüzdanı ele geçirildi. Cem G.'nin yaşını, bir yaş büyük gösteren kimlik, polisin dikkatini çekti. Nüfus cüzdanı, inceleme için kriminal laboratuarına gönderildi.

ORJİNALİNDEN AYIRMAK İMKANSIZ

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kimlikle ilgili olarak Cem G. hakkında 'Sahte Nüfus Cüzdanı Hazırlamak' suçundan soruşturma başlattı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi sahte kimlikle ilgili 'Kimliği orijinalinden ayırt etmek güç. Ancak optik cihazlarla sahte olduğunu anlayabildik. Zaten doğum tarihi 1991. Ancak hazırlanan kimlikte 1990 görünüyor. Cem sahte kimliğe göre yaşı 18'in üzerinde olduğu için tek başına yurtdışına daha rahat çıkabilir" dedi.

KAÇIŞ HAZIRLIĞI MI?

Cem'in bilgisayarında sahte nüfus cüzdanı bulunması buna benzer başka sahte belgeler de hazırlamış olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

Profesyonelce hazırlanmış

Cinayet sonrası Bahçeşehir'deki villada yapılan aramada bulunan kimlik, Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığı'nca detaylıca incelendi. 5 Mart 2009 tarihli ekspertiz raporunda, nüfus cüzdanının optik cihazlar yardımıyla sahte olduğunun tespit edildiği açıklandı. Kimliğin renkli fotokopi ya da bilgisayar yazıcı yardımıyla hazırlandığı belirtildi. Raporda ayrıca sahteciliğin ilk bakışta ve kolayca fark edilemeyecek nitelikte olduğu, aldatma niteliğinin bulunduğuna dikkat çekildi.

İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ İLE
MİLLETVEKİLİNİN CEM G. DİYALOĞU

[PAGE]


İSTANBUL'UN YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ İLE
MİLLETVEKİLİNİN CEM G. DİYALOĞU

Yeni İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun büyük ihtimalle Türkiye'de olmadığını belirtti. "Savcı gitmemiş" diyen Adli Tıp Başkanı'na da tepki gösterdi

İstanbul'un yeni emniyet müdürü Çapkın, Münevver Karabulut cinayetinin izini süren CHP'nin İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Malik Özdemir'le son durumu değerlendirdi ve gündemdeki sorulara ilişkin açıklamalar yaptı.

İstanbul polisine sahip çıkan Çapkın, acılı ailenin "Devlet katilin yerini biliyor" değerlendirmesine itiraz etti ve Cem Garipoğlu için "Büyük bir ihtimalle yurtdışında olabilir. Yurt içinde olsa şu veya bu gerekçeyle polis daha rahat bulur" dedi. Malik Ecder Özdemir'in verdiği bilgiye göre, Çapkın ile yaptıkları telefon görüşmesi şöyle gerçekleşti:

'KOMİSYONA DESTEK VERİRİZ'

Özdemir: Meclis, İnsan Hakları alt komisyon kurulmasını talep edeceğim. Toplumu derinden yaralayan 100 günü aşkın süredir bir türlü aydınlatılamamış cinayette kusur kabahat kimdeyse ortaya çıkarılması isteyeceğim.
Çapkın: Memnun oluruz. Elimizden gelen bilgi belge ne varsa göndeririz. Birlikte çalışmaya bilgi vermeye hazırız.
Özdemir: Cinayeti işleyen Cem Garipoğlu yurtdışında mı?
Çapkın: Muhtemelen öyle. Zira yurt içinde olsa polis daha rahat bulur. Günde yüzlerce ihbar geliyor. Bunları doğru ya da yanlış demeden hepsini değerlendirmeye alıyoruz. Birinci gündemimiz en önemli dosyamız şu anda. En kısa sürede katili yakalayacağız. Gün verme şansımız yok, tarih veremiyorum ama en kısa zamanda cinayeti aydınlatacağız.

"Savcı olay yerinde rapor tutumuş"

CHP İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Malik Ecder Özdemir'in, Adli Tıp başkanı'nın savcıya yönelik suçlamalarını hatırlatması üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Savcı görevini yapmış, raporunu yazmış" dedi.

Özdemir:
İstanbul polisinin ihmali konuşuluyor. Adli Tıp Başkanı olay yeri incelemeye ve savcıya yönelik suçlamalarda bulundu. Savcının olay yerine gelmediğini söylüyor...

Çapkın: Kesinlikle polisin ihmali söz konusu değil. Polis 30 yıl önceki koşullarla çalışmıyor artık. Bu olay da ilk değil. Teşkilat ve olay yerinde inceleme tam teşekküllü işini bilen, ekipler bunlar. Bu olayla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanı'nın açıklamasını açıkçası yadırgadım. Savcının orada olmayışı iddiası doğru değil. Savcı olay yerindeydi inceleme yapmış raporunu yazmış. Arkadaşlarımla da konuştum. Savcı olay yerinde raporunu tutmuş. Bunda kuşku yok.