BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.446,88
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyde sanat sokağa indi

Kadıköy Belediyesi "Mavi Nokta Sokakta Doya Doya Sanat" etkinlikleriyle sokakları sanatla buluşturuyor.

Abone ol

18 Temmuz’da başlayan ve 30 Ağustos’a kadar sürecek olan Kadıköy’ün çeşitli noktalarında “Mavi Nokta Doya Doya Sanat” adıyla oluşturulan mavi noktalı özel alanlarda ücretsiz müzik, dans ve kukla gösterileri gerçekleştiriliyor.

Kadıköy Belediyesi, geçen yıl başlattığı “Sokakta Doya Doya Sanat” etkinliklerini bu yıl da devam ettiriyor. Sanatı, sokağa taşıyarak cadde, sokak ve parklarda sokak konserleri, dans ve çocuklar için kukla gösterileri gerçekleştiren Kadıköy Belediyesi’nin etkinlikleri yoğun ilgi görüyor.

Kadıköy’ün farklı yerlerinde birbirinden renkli grupların yer aldığı etkinlikler Bahariye Caddesi, Moda, Bağdat Caddesi, Özgürlük Parkı, Fenerbahçe Parkı, Kriton Curi Parkı, Koşuyolu Parkı gibi alanlarda gerçekleştiriliyor. Sokaktan geçenler, profesyonel sanatçılardan sevilen şarkıları dinlerken, dans gösterileriyle de keyifli dakikalar geçiriyorlar.

Bu yılki sokak müzisyenlerinden, Çigan, Tango, Müzikaller ve İtalyanca Aryalar seslendiren Grup Napolion, çalarken yaptığı yorumları dinleyiciye yansıtarak müziğin neşeli ve eğlenceli kısmını yaşatıyor.

Vip Quartet Grubu da klasik müzik tarihinde en çok bilinen ve beğenilen eserleri seslendirerek dinleyicilere klasik müzik ziyafeti yaşatıyor. Ayrıca Masalın Aslı, Napolion, Teneke Trampet konserleri ile sokaklar sanatla dolup taşıyor.

Kadıköy Belediyesi’nin yaz boyunca gerçekleştirdiği Sokakta Doya Doya Sanat Etkinliklerinde çocuklarda unutulmadı. Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu, kukla gösterileri ile çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıyor.

BAŞKAN ÖZTÜRK “Kadıköylüleri Sokağa dans ve müziğe davet ediyoruz”

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sokak konserlerinin Kadıköylüler tarafından büyük ilgi gördüğünü ve sempati ile karşılandığını belirterek şunları söyledi:

“Avrupa’da birçok kentte bu tarz sokak aktivitelerine rastlamak mümkün. Bizim de hep aklımızda olan bir projeydi. Geçen yıl ilkini gerçekleştirmiştik ve Kadıköylülerden yoğun ilgi görmüştü. Bizde bu konserleri daha çok noktada ve daha farklı guruplarla bu yılda devam ettiriyoruz. Amacımız sanatı Kadıköylüler açısından daha ulaşılır kılmak. Bu etkinlikler Kadıköy’ün birçok noktasında daha çok insanların yürüyüş alanları üzerinde ve parklarda gerçekleşiyor. Mavi noktalarımızda Devlet Opera sanatçılarından özel tiyatrolara, kukla oyunlarından pandomin gösterilerine kadar birçok gösteri gerçekleştiriliyor. Kadıköylüler mavi noktalarımızı gördükleri her yerde her hafta sonu farklı bir sanat aktivitesiyle karşılaşacaklarını biliyorlar. Sokak konserleri 30 Ağustos tarihine kadar sürecek. Kadıköylüleri sokağa ve sanata davet ediyoruz”