BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

KKTCde yeni kabine görevde

KKTC'de yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunan ve kabineye jet onay!

Abone ol

KKTC'de yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a sunan ve kabinesi onaylanan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Talat'ın kabineden ''memnun olduğunu'' söyledi.

Cumhurbaşkanı Talat'ın kabineyi onaylamasının ardından gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, bakanlar kurulunun ve başbakanlığının Cumhurbaşkanınca onaylandığını belirtti.

Bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin, prosedürün tamamlanması nedeniyle uzun sürdüğünü belirten Eroğlu, kabineyle ilgili Cumhurbaşkanı ile daha önce bir ön görüşme yaptığını, Cumhurbaşkanı'nın kabineden ''memnun olduğunu'' ifade etti.

Eroğlu, devir teslimin işleminin, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'le görüştükten sonra, yarın olabileceğini belirtti.

Derviş Eroğlu, ''Tahsin Ertuğruloğlu'nun Dışişleri Bakanı olacağı yönünde kamuoyunda bir beklenti olduğu, Ertuğruloğlu ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün arasında nasıl bir tercih yaptığına'' ilişkin bir soru üzerine, kamuoyunda bu konuda iki ismin gündeme getirildiğini, tercihini Özgürgün'den yana kullandığını söyledi.

Eroğlu, ''Zaten Tahsin Bey daha önce, uzunca bir süre Dışişleri Bakanlığı yapmıştı, Hüseyin Bey yıllardan beri milletvekili, ama bakanlık yapmamış bir arkadaştı. Dolayısıyla tercih o yönde olmuştur. Bunda herhangi bir art niyet veya yanlış düşünce olamaz, yoktur zaten'' diye konuştu.

MECLİSİN EN GENÇ İSMİ BAKAN

Bu arada, Gazimağusa Milletvekili olarak Cumhuriyet Meclisi'ne giren ve meclisin en genç milletvekili olan 36 yaşındaki Sunat Atun, Eroğlu'nun kabinesinde, Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak görev aldı.