BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.446,86
HABER /  GÜNCEL

Rektör Okudan hakim karşısında!

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun bugün hakim karşısına çıktı.

Abone ol

Adana'da başlayan ve aralarında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Okyanus Taahhüt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ve bazı hastane yöneticilerinin de bulunduğu 45'i tutuklu 234 sanığın yargılandığı duruşmada, 15 tutuklu sanığın ifadesine başvuruldu.

Alınan bilgiye göre, sabahki bölümde tutuklu sanıklardan Bekir Börekçi'nin ifadesi alındıktan sonra, basın mensuplarının da dinlemelerine izin verildiği öğleden sonraki bölümde, SÜ Rektörü Prof. Dr. Okudan'ın ifadesine başvuruldu.

Duruşma, Okudan'ın ardından tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam etti.

Duruşmanın saat 13.00'de başlayan ve 18.45'te sona eren öğleden sonraki kısmında, tutuklu sanıklardan SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Parlayıcı, Konya Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Sahar, İsmail Tolu, Hasan Hüseyin Yumuk, Önder Baysal, Uğur Kendirli, Erkan Kırmızıtaş, Mehmet Emin Süt, Ramazan Diler Hodaloğulları, Ahmet Tan, Arif Aytürk ve Ercan Korkmaz'ın ifadelerine başvurulurken, tutuklu sanıklardan Ahmet Atilla Çalışkan ise ifadesini yarın yazılı olarak mahkeme heyetine sunmak istediğini belirtti.

SÜ Kültür Spor Daire Başkanı Üzeyir Durmuş, ifadesinde, iddianamede yer alan Okyanus Taahhüt A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun ile yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İptal edilen bir ihale nedeniyle Argun'un kendisini telefonla arayarak, şirketinin ticari zarar gördüğü yönünde sitemini ilettiğini belirten Durmuş, şöyle devam etti:

''O ihaleyi hiç bir teklifi kabul etmeden iptal ettik. Kendisi beni aradığında da (Zararından bana ne) gibi bir tutum içerisine girmem hoş olmayacağı için geçiştirmek adına bir takım sözler söyledim. Ama iddianamede bu konuşmalar sanki daha sonra yapılan ihaleler içinmiş gibi yansıtılmış.''

Diğer tutuklu sanık Ramazan Diler Hodaloğulları ise Argun ile ticari rekabet içerisinde bulunduğunu vurgulayarak, kendisini birçok kez ihalelerle ilişkin resmi kurumlara şikayette bulunduğunu ifade etti.

Buna rağmen Argun'un kurduğu bir örgütün üyesi olmakla suçlandığına dikkati çeken Hodaloğulları, ''Böyle bir şey mümkün olabilir mi?'' dedi.

Öğleden sonra iki defa ara verilen duruşmada sanıklar, iddianamede yer alan iddiaları kabul etmezken, mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 09.00'da devam edilmek üzere erteledi.