BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.427,13
HABER /  SPOR

Sivas Trabzonspora bileniyor

Turkcell Süper Lig'de 25 Nisan'da sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak olan lider Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de 25 Nisan'da sahasında Trabzonspor ile karşılaşacak olan lider Sivasspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Kulüp tesislerinde, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleşen idmana, sakatlıkları devam eden Sedat Bayrak ve Onur Tuncer katılmadı.

Kentteki bir otelin SPA-Wellness merkezinde masaj yaptıran takım kaptanı Mehmet Yıldız, Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Alves Da Silva Bilica, Kamerunlu forvet Herve Germain Tum, sağbek Abdurrahman Dereli ve solbek Hayrettin Yerlikaya ile orta saha oyuncuları İbrahim Dağaşan, Sezer Badur ve Murat Erdoğan da dış sahada gerçekleşen idmana çıkmadı.

Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan maçta sakatlanan ve dünkü idmana katılmayan Gineli oyuncu Kanfory Sylla, bugünkü antrenmanda yer aldı. Sylla, genç oyuncu Emre Efe ile birlikte takımdan ayrı koştu.

Sakatlığı nedeniyle dünkü idmanda takımdan ayrı çalışan Musa Aydın ise bugün arkadaşları ile birlikte antrenman yaptı.

İdmanda, bir süre saha etrafında koşan futbolcular, daha sonra isabetli pas yapmaya yönelik bir çalışma gerçekleştirdi. Çabukluk-çevikliğe yönelik istasyon çalışması ile devam eden antrenman, yarı sahada çift kale maçla sona erdi.

Kırmızı-beyazlı ekip, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamlayarak kulüp tesislerinde kampa girecek.

BÜLENT UYGUN'UN GÖRÜŞLERİ

İdmanda, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Bülent Uygun, ligdeki Konyaspor maçıyla başlayan, kupadaki Fenerbahçe karşılaşması ile devam eden 8 günlük zorlu periyodun, Trabzonspor maçıyla sona ereceğini belirtti.

Konyaspor ile berabere kaldıklarını, Fenerbahçe maçında istekli, arzulu futbol oynamalarına rağmen turu geçemediklerini anlatan Uygun, Trabzonspor maçında kazanan taraf olmak istediklerini söyledi.

Uygun, maçın Sivas'ta oynanmasının avantaj olup olmadığının sorulması üzerine, ''Seyirci avantajı sizde, saha şartları avantajı sizde. Yani bunlar avantajdır, bunları en iyi şekilde kullanmak zorundasınız. Ama sahaya çıktıktan sonra, sahada göstereceğiniz performans her şeyden önemlidir'' diye konuştu.

FUTBOLCULARINA ŞAMPİYONLUK İÇİN GÜVENİYOR

Sivasspor'un son dönemlerde başarıdan başarıya koştuğunu, kırdığı rekorlarla futbolseverlere keyif verdiğini belirten Uygun, futbolcularının hepsiyle gurur duyduğunu belirtti.

Oyuncularının bugüne dek elde ettikleri başarıyı kupayla taçlandırmak adına, önlerinde kalan 6 maçı da başarıyla geçeceğine inandığını ifade eden Uygun, ''Sivas şehrine ve Anadolu'daki o güzel insanlara kupayı getireceklerdir'' dedi.

Uygun, Süper Lig'de bu sezonun en önemli maçı olarak Sivasspor-Trabzonspor maçının görüldüğünün belirtilmesi üzerine, şunları söyledi:

''Herkes öyle düşünüyor ama maalesef federasyonumuz öyle düşünmedi, cumartesi günü oynatıyor, önemli olsaydı pazar günü oynatırdı. Demek ki o kadar önemli bir maç değil, o yüzden ben de söyleyecek laf bulamıyorum bu konuyla ilgili. 'Zorlaştırmayın, kolaylaştırın' diye bir söz vardır, biz zoru da başarmak istiyoruz.''

Trabzonspor maçı için futbolcularını motive etmeye yönelik özel çalışmaları olup olmadığı sorusu üzerine Uygun, mentörleri Bünyamin Altunel'in kendilerine yardımcı olduğunu, kendisinin de tecrübelerini oyuncularıyla paylaştığını, stres veya sıkıntı gibi bir durumun takımda hakim olmadığını söyledi.

Görevlerini en iyi şekilde yerine getiren, gerekli önlemleri alan, tecrübesini, bilgi birikimini futbolcularına aşılayan bir kurmay heyetine sahip olduğunu vurgulayan Uygun, o nedenle herhangi bir sıkıntı olmayacağını kaydetti.

ÖZEL PRİM YOK

Galibiyet primiyle ilgili soru üzerine Uygun, özel bir prim olmadığını, önceki büyük maçlardaki prim sisteminin geçerli olduğunu söyledi.

Kırmızı-beyazlı ekipte, büyük takımlarla iç sahada yapılan maçlarda galibiyet priminin 5 bin, dış sahada yapılan maçlarda ise 7 bin TL olduğu belirtildi. Galibiyet priminin diğer karşılaşmalar için ise iç sahada 3 bin, deplasmanda ise 5 bin TL olduğu kaydedildi.

UYGUN'DAN İŞİTME ENGELLİLERE MADDİ DESTEK

Bu arada, Sivas İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik ile birlikte tesislere gelen bir grup şair, teknik direktör Bülent Uygun'a, ''Sivaslı Şairler Antolojisi-Güldeste'' isimli kitap ve şiirlerin kaydedildiği CD'yi hediye etti.

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun ''Üşüyorum'', ''Anama Mektup'', ''Gül'' ve ''Gül ve Sabır'' adlı 4 şiirinin, Bülent Uygun'un ise ''Canım Feda Toprağına'', ''Şehit Kokar Ülkemin Taşı Toprağı'' ve ''Ben Hocayım'' isimli 3 şiirinin bulunduğu, toplam 58 şairin yazdığı şiirlerin yer aldığı kitap ve CD'nin satışından elde edilecek gelirin Sivas İşitme Engelliler Derneği'ne bağışlanacağı belirtildi.

Kitap ve CD için toplam 2 bin TL bağışlayan Uygun, engelli bireylerin desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, herkesi işitme engelliler yararına olan bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Şairler, teknik direktör Uygun'u kitabın ve CD'nin tanıtımı için 25 nisandaki imza gününe ve 10 mayısta gerçekleştirilecek şiir dinletisine davet etti. Programlara katılmaya çalışacağını belirten Uygun, ziyaretçiler arasında yer alan işitme engelli bir kişinin eliyle kalbini göstermesi üzerine, ''Bize kalpten destek veriyor'' dedi.

Uygun, dernek başkanı Mustafa Epik'in kendi takımları ile Sivasspor takımı arasında maç yapma talebi üzerine de programlarının uyması halinde önümüzdeki günlerde tesislerde maç yapabileceklerini söyledi. Uygun'a teşekkür eden Epik, maçın Sakatlar Haftası'nda oynanabileceğini ifade etti.