BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlunu adresle vurdu

Erdoğan Şişhane'de 2 metro hattının açılışına katıldı. İstanbul'da adresi şaşıran Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Abone ol

Kadir Topbaş'ın rakibi CHP'li Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Başbakan Erdoğan, konuşmasında 1994 öncesi İstanbul'u anlattı.

Başbakan Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim-Şişhane ile 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Metro Hatları açılış töreninde konuştu.

-72 milyon vatan evladı olarak biriz barışı ve sevgiyi egemen kılmaya çalışacağız. 22 Temmuz öncesi bizi bölmeye çalışanlar oldu. İnanıyorum 29 Mart'ta gereken cevabı vereceksiniz.

-İstanbul'un ilçelerini beldelerini bilemeyenler İstanbul'a hiç bir şey veremez. Sultanbeyli'ye gideyim derken Tuzla tersanesine gidersin olay budur. Kentiyle tarihiyle barışık olmayanlar başarılı olamazlar.

-İstanbul'un havası solunamıyordu. Çöp dağları patlıyordu. Gazeteler maske dağıtıyordu. Tek bir eser yoktu. Yeşil alanlar yağmalanıyordu. Belediyede kim vardı CHP iktidarı.

-Küvetleri su dolduruyor banyo yapma imkanı bile yoktu. Bidonda su satan sucular oluştu. Eskiden sakalar vardı. Eşeklerin sırtında sular gelirdi. Bize o günleri yaşattılar.

-Çöp, çukur, çamur bundan İstanbul'a kurtaracağız dedik. Diyojen 'Adam arıyorum adam demiş.' Şimdi bunlar 21. asrın ilk çeyreğinde aldılar eline Feneri 'bir yerde çukur var mı onu arıyoruz.' diyorlar.

-1994'de göreve geldik o günü bilmezler ki. Sayın Sözen metronun temelini atmıştı 50 milyor dolar harcamıştı. 500 milyon dolarlık kısmını biz yaptık. 2.5 milyar dolar borç devraldık, bizden sonraki yönetime 1.2 milyar dolar borç devrettik

-17 milyon metrekare yeşil alan ürettik. Kiptaş 29 bin 508 konut üretti. 50 bin üniversite öğrencisine 38 trilyon burs verdi. O CHP bursları iptal ettirdi.

-Geçtiğmiz günlerde CHP'li bir monşere üniversiteli bir öğrenci soruyor. 'az bulduk bunun artırılması için müracaat etti' diye cevap veriyor. İnce at kargalar yesin. Sadece kuru sıkı atıyorlar.

-Benim halkım bir çuval kömüre, bir poşet pirince oyunu satmayacak kadar şeref sahibidir, haysiyet sahibidir. Milletle alay etmeye hiç kimsenin hakkı olamaz.

-Fatih yolcu vapuru ile 2 adet arabalı vapuru ile hizmete alıyoruz. Bugün 2 metro hattını açıyoruz. Bu hatlarla birlikte Şişhane-Taksim arası 2.5 dakikacık oluyor.

-Şişhane-Maslak arası 21 dakikaya iniyor. 1994 öncesinde 21 dakikada gidilecek denildiğinde hayal gibi gelirdi. Rayların toplam uzunluğu 145 km'ye ulaştı. Bu yıl yapılacaklarla birlikte 178 km'ye çıkacak