BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu sorulara cevap bekliyoruz

15 askerimizin şehit düşmesi bazı soruları akıllara getirdi. 8 soru var. Bunların yanıtı çok önemli... İşte o sorular.

Abone ol

Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısı sonrası 15 askerimizin şehit düşmesi bazı soruları akıllara getirdi.

Taraf gazetesi Aktütün'de şehit düşen 15 askerin ağzından Genelkurmay Başkanlığı'na bu soruları yöneltti...

"Neden öldük komutanım, bizi neden korumadınız?

İşte Taraf gazetesinin hazırladığı sorular;

1- Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanı generaller Meclis'i protesto yerine Aktütün'le uğraşsalardı, biz o gün ölür müydük?

2- Komutanım, biz öldükten sonra dün açıklamışsınız gazetecileri çağırıp: "Aktütün karakolunun yerini 2009'a kadar değiştireceğiz." Gazeteler ilk kez kafasını kaldırıp "Yeter artık" demese, bunu yapar mıydınız?

3- "İstihbarat eksiğimiz yok" da demişsiniz dün komutanım. Peki 350 kişilik PKK grubunun geldiğini nasıl göremediniz, gördünüzse neden önlem almadınız? Önlem aldığınız için mi öğle vakti göstere göstere saldırdılar?

4- Aktütün'ün mayıs ayındaki baskın sonrasındaki halini bilenler vardı aramızda. Gözden çıkarıldığı her halinden belliymiş. Kaçakçılık için yapılmış zamanında ve defalarca basılmış. Burada askeri hata yok mu komutanım?

5- O karakol sınırından geçişi önlemek içinmiş komutanım. Oysa PKK Aktütün'ü basmak için sınırı geçiyordu orada. Bunu 1992'den bu yana tam beş defa yaptı. Hepimiz öldük, tam 44 kişi. Siz ise hesap bile vermediniz. Neden?

6- Zayiatın büyük bölümü sınır ötesinden açılan ateş yüzünden demişsiniz. Bu zaten her defasında böyle oldu. O halde o karakol hâlâ neden vardı? Askerî hata olmasa bu kadar zayiat verilir miydi? Biz bu kadar ölür müydük?

7- Aktütün ve öteki bir çok karakol defalarca basıldı. Siz ise hesap vermek yerine tartışmaları bastırdınız, haber yapılmasını yasakladınız. En büyük acı sizin orada yaşanıyor komutanım, bunu tartışmayıp da neyi tartışacağız?

8- Siz, dün gazetecilere bilgi veren komutanım; geçen yıl yine aynı gafletle basılan Dağlıca'daki komutan yarbaya başarı plaketi veren ordu komutanı değil misiniz?