BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

İki gözlü peçe tahrik ediyor

Suudi Arabistan'da, müftülerin kadınların tutum ve giyinişleriyle ilgili verdiği ilginç fetvalara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol Suudi din adamı iki gözün tahrik edici olduğunu iddia ederek kadınların tek gözünü açıkta bırakan özel peçeler giymesini istedi..

TEK GÖZLÜ PEÇE OLSUN

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, Arabistan'ın önde gelen müftülerinden olan Şeyh Muhammed el Habadan, sokağa çıkan kadınlardan tek gözlerini gösteren özel peçeler giymelerini istedi. Müftünün böyle bir fetva vermesinin nedeni ise açıkta kalan iki gözün erkekleri tahrik edici olması...

İKİ GÖZ TAHRİK EDİYOR

Fetvayı yüzlerini peçeyle tamamen kapatmak istemeyen kadınları düşünerek verdiğini belirten Şeyh el Habaran, "Suudi kadınları göz makyajı yapmaya teşvik ediliyor. Makyajlı gözleri açıkta bırakan giysiler ise erkekler için tahrik edici. Bu yüzden, kadınların nikab üzerine tek gözlerini açıkta bırakan bir peçe takmaları gerekir" diye konuştu.

Diğer İslam ülkelerinin çoğunda kadınlar başlarını bir örtüyle kapattıktan sonra genellikle yüzlerini açıkta bırakıyor. Ancak Suudi Arabistan'da nikab denilen giysi sadece gözleri açıkta bırakıyor. Bunu bile fazla bulanlar ise nikab üzerine bir peçe geçirerek gözlerini de örtüyor.