BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sarah Palinin sırrı açığa çıktı

John McCain'den daha çok ilgi çeken başkan yardımcısı Sarah Palin'in, gözlerden kaçan bir sırrı daha ortaya çıktı.

Abone ol Cumhuriyetçi Parti başkan yardımcısı adayı Sarah Palin'ın Yahudi olduğu ortaya çıktı.  Avrupa’da ırkçılıktan kaçan Yahudiler Ellis Adası’ndan ABD'ye girerken İrlandalı soyadı alarak kendilerini gizlediler.

John Kerry'nin ailesinin de aynı süreçten geçerek İrlandalı soyadı aldığı biliniyordu. Litvanya Yahudisi Palin'in ailesi de aynı yolu seçerek İrlandalı soyadı almış.

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi John McCain'in başkan adayı yardımcısı Sarah Palin'in Litvanya kökenli bir Yahudi olduğu ortaya çıktı. Şimdiye kadar Palin hakkında ortaya çıkan söylentilerin en ciddisi olan bu iddia Amerikan kaynakları tarafından da doğrulandı.

PALİN'İN SECERESİ

Palin'in anne tarafından büyük babası Schmuel Sheigam Litvanyalı bir Yahudi olarak Vilnius 147 kilometre batısındaki Vilkaviskis'te 1912 yılında dünyaya geldi. Sheigman ve ailesinin 1915 yılında Hamburg yoluyla ABD'ye iltica ettiği ortaya çıktı. Sheigam New York'taki Ellis adası göçmen merkezinden ülkeye girerken aile soyadını Sheeran olarak değiştirdi. Sheeran İrlanda kökenli bir isim olarak ailenin ABD'de meşruiyetini sağlayan temel neden olarak gösteriliyor.

Ailenin bütün fertleri Vilkaviskis yakındalarıda Budezeria Yahudi mezarlığında medfun bulunuyor. Öte yandan, 2004 ABD seçimlerinden George Bush'un karşısında Demokrat aday olarak çıkan John Kerry'nin ailesi de 1900 yılında ABD'ye girerken hem adlarını Frederick ve Ida Kerry olarak değiştirmiş hem de Yahudi kimliğini Katolik olarak kaydetmişti.

WAP ŞOVENİZMİ NEDİR?

ABD’de WAP şovenizmini yenebilmek için bu yüzyılın başında ABD'ye iltica eden bütün Avrupa Yahudileri'nin başvurduğu bir yol olarak bilinen İrlanda kimliğini kabul etme ve Katolik olma özelliği Palin'in ailesinin de başvurduğu bir yol olarak dikkat çekiyor. ABD ırkçılığının esas kuralı olarak gösterilen üçleme: Batılı(Western) Britanyalı (Anglo-Sakson) Protestan olarak biliniyor.