BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit askerin son pozu

Şemdinli'de 6 şehit verdik. İçlerinden biri var ki şehit olacağı içine doğmuştu. Şehitlerin evinde acı var.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lılarla çıkan çatışmada 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Terhisine 45 gün kala şehit olan Urfalı er Sıracettin Aktaş'ın babasına, "45 günüm var ama geri gelebileceğimi sanmıyorum" dediği öğrenildi.

VATAN SAĞOLSUN

Şehit Piyade er Sıracettin Aktaş: 21 yaşındaki şehidin acı haberi
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Mezra beldesinde çiftçilik yapan ailesine tez ulaştı. Metanetini korumaya çalışan şehidin babası Cuma Aktaş, köydeki evinde taziyeleri kabul etmeye başladı. Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağ olsun'' dedi.

Terhisine 45 gün kala şehit olan oğluyla son olarak 25 gün önce bir komutanının cep telefonu aracılığıyla görüştüklerini aktaran Aktaş, önce komutanıyla ardından oğluyla birkaç kelime konuşma fırsatı bulduğunu ifade etti.

DÖNECEĞİMİ SANMIYORUM

Şehit asker ailesine en son bu
fotoğrafı göndermiş. Şehit olacağı
içine doğan Aktaş, ailesine "memlekete
döneceğimi sanmıyorum" demiş.
Son görüşmelerinde ne zaman terhis olacağını sorduğunu belirten Aktaş, bunun üzerine oğlunun, ''Operasyondayız. Bizim ne zaman geleceğimiz belirsiz. 45 günüm var ama ben memleketime yetişeceğimi zannetmiyorum'' dediğini aktardı.

Oğlunun şehit olduğu haberi üzerine büyük üzüntü yaşayan anne Emine Aktaş ile kardeşleri de Türk bayrağına sarılarak, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun teröristler'' şeklinde slogan attı. Bu arada, şehidin Şemsettin Aktaş adındaki bir kardeşinin Muğla'da 3 aylık asker olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi, bugün öğle namazının ardından Mezra beldesinde törenle toprağa verilecek.

"BAŞARILAR DİLEDİM AMA..."
Şehit Piyade Komando Er İbrahim Kaçar:
Kaçar'ın Şemdinli'de bir grup teröristle çıkan çatışmada şehit olduğu haberi, Osmaniye'nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine, görevli 3 subay tarafından ulaştırıldı. Şehit erin annesi Havva Kaçar (50), babası Osman Kaçar (59), ağabeyleri Battal (27), Ali (28), Yunus Kaçar (24), ablası Meryem Kale (32) ve kardeşi Meltem Kaçar (14) acı haber karşısında fenalık geçirdiler.

Baba Osman Kaçar, oğlu ile en son dün görüştüğünü belirterek, ''Oğlum dün telefonla arayarak operasyona çıkacağını söyledi. Kendisine başarılar diledim. Bugün de şehit olduğu haberini aldık. Vatan sağ olsun'' dedi.

BU YIL DÜĞÜNÜ OLACAKTI

Şehit Murat Ergül: 
 Acı haberi alan bir diğer ilde Kırşehir oldu.  Ergül'ün şehit olduğu haberi ile kent yasa büründü.

Murat Ergül'ün acılı annesi Halime Ergül, kendisini görüntülemeye gelen basın mensuplarına ''Düğünümüz mü oldu da çekiyorsunuz?'' diyerek sitem etti. Şehit Üsteğmenin babası Hacı Hüseyin Ergül sakinleştiricilerle ayakta durabilirken, şehidin yakınları da sinir krizi geçirdi.

Belediye Başkanı Çakır, yeğeninin bayramı ailesinin yanında geçirmek istediğini belirterek, "Şehidimiz bu yıl düğününü yapacaktı. Vatan sağolsun, Kırşehirliler'in başı sağolsun. Ama, şu bilinsin ki bu vatan ve topraklar kimseye verilmez" dedi. Şehit üsteğmenin ailesinin ikamet ettiği apartmanın balkonlarına Türk Bayrakları asıldı.