BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  GÜNCEL

AŞTİde tecavüz rezaleti!

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde tecavüz şoku... 12 kişi gözaltında..

Abone ol

Ankara'da, 16 yaşından küçük bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri iddiasıyla çoğunluğu Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) çalışan 12 kişi gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan 12 kişiden dokuzu tutuklandı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL

Zanlıların, akli dengesi yerinde olmadığı tespit edilen küçük kızın bu durumundan faydalandıkları, mağdureyi evlerine götürdükleri, tanıdıkları arkadaşlarının da cinsel ilişkiye girmesini sağladıkları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kontrolü altındaki AŞTİ'deki olay, terminal içindeki bir dükkanda yakalanan 16 yaşındaki E.B.G.'nin kayıp olduğunun anlaşılması üzerine ortaya çıktı. Küçük kızın bir hafta önce Ankara'ya geldiği ve ailesinin de kızlarının kaçması üzerine "kayıp" ihbarında bulunduğu tespit edildi.

AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Ankara'ya çağrılan E.B.G.'nin ailesi, şüphe üzerine yapılan sağlık kontrolünde kızlarının tecavüze uğradığını öğrendi ve şikayetçi oldu. Mağdure, ailesine teslim edildi. Şikayet üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ve Ankara polisi, E.B.G'nin ifadeleri doğrultusunda AŞTİ'de çalışan büfeciler D.Ş. ve A.D., bir oyuncakçıda tezgâhtarlık yapan M.K., kontör satıcısı A.N., oto yıkayıcısı A.G., telefon satıcıları K.B. ve C.K., kuaför M.K. ve terminalde amelelik yapan E.A., Ö.C., S.K. ve O.Ö.'yü gözaltına aldı.

BÜFELERİN ARKASINDA TECAVÜZ

Yapılan soruşturma kapsamında zanlıların, akli dengesi yerinde olmadığı tespit edilen küçük kızın bu durumundan faydalandıkları, çalıştıkları büfelerin arkasında ve işyerlerinde mağdureyle zorla cinsel ilişkide bulundukları öne sürüldü. Zanlıların, küçük kızı akşam saatlerinde kendilerinin ve arkadaşlarının evlerine de götürdükleri, arkadaşlarının da mağdureyle cinsel ilişkiye girmesini sağladıkları iddia edildi.

İLK MUAVİN TECAVÜZ ETMİŞ

E.B.G'nin, ilk olarak, Ankara'ya gelirken bindiği otobüsün muavini tarafından tecavüze uğradığı iddia edildi. Bunun üzerine otobüs muavini hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilerinin, AŞTİ'nin yönetimini ve esnafını uyardığı öğrenildi.