BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,84
HABER /  SPOR

Federasyon sınır tanımayacak

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Belarus maçı için geldiği Minsk’te önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Doğan, bugün Minsk’te yapacakları yönetim kurulu toplantısında çok önemli kararlar alacaklarını söyledi.

İşte Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın gündemdeki konularla ilgili olarak yaptığı çarpıcı açıklamalar...

- ‘Her ilçeden bir yürek’ kampanyasının geliri seksen milyar, gideri ise üç trilyon olarak ortaya çıktı. Sadece televizyon reklamları için harcanan rakam 2.2 trilyon. Federasyonun zararı ortadadır.

- 6+2 yabancı sayısına kesinlikle karşı değiliz. Hatta altısı sahada sınırsız yabancı bile olabilir. Ama bunun için kriterler getireceğiz. Yaş ve millilik kriterleri uygulanacak fakat İngiltere’deki gibi katı da olmayacak.

- FIFA’nın Sidney’de yapacağı toplantıda önemli kararlar çıkabilir. FIFA sahada oynayan oyuncuların altısının yerli olmasını istiyor. Eğer böyle bir karar alınırsa biz de bunu uygularız. Büyük bir ihtimalle de bu karar çıkacak.

- Birinci ligde yabancı kontenjanı iki tane olacak. Ama orada da kriter olacak ve gelen futbolcu, 21 yaşın altında olacak. Çünkü düşenler ve çıkanlar arasında haksız rekabeti önlemek istiyoruz.

- Spor sayfalarında görünmek ve aktör olmak istemiyorum. Bu söyleşilerimi tamamen ekonomi sayfalarında yapma amacındayım. Bana artık bir futbol seyircisi bir futbolsever olarak gibi bakın. Dünyaya baktığınız da hangi federasyon başkanı spor sayfalarından tanınıyor ?

THY ile birlikte daha yükseğe

Futbol Federasyonu, Türk Hava Yolları (THY) ile ana sponsorluk anlaşması imzaladı. THY Teknik Hangar’da düzenlenen imza törenine THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli futbolcular ve diğer yetkililer katıldı. Hasan Doğan, göreve 45 gün önce gelmelerine rağmen 14 milyon dolar olan sponsorluk gelirlerini 22.2 milyon dolara taşıdıklarını söyledi.