BIST 10.161
DOLAR 32,21
EURO 34,80
ALTIN 2.429,95
HABER /  SPOR

93lük nine motorcu çıktı!

Motosiklet tutkunu 93 yaşındaki Hatice Gürel nine, 67 dönümlük arazisini motor parkuru için bağışladı.

Abone ol

Hatice ninenin 2 yıl önce bağışladığı ve halen Ölüdeniz Race Arena olarak adlandırılan parkur, bu yıl Türkiye yarışlarının 4 ayağına ev sahipliği yapacak. 

HATİCE NİNE YARIŞLARI İZLEMEYE GİDİYOR 

Hatice nine, bir zamanlar patates ve mercimek ektiği tarlasını bu yıl Türkiye Şampiyonası'nın 4 ayrı ayağının yapılacağı motor pisti için bağışladı. Karşılık bile istemeden bu bağışı yapan Hatice nine, 2 yıl önce yapılan Ölüdeniz Race Arena olarak bilinen pistteki yarışları da kaçırmıyor.

En son Akdeniz Motokros Yarışları'nı izlemeye giden Hatice Gürel, "Halim vaktim yerindeyken mercimek ve patates ekerdim. Artık elden ayaktan düştüm. Torunlarım motor kullanırlar bende onları izlemeyi çok severdim. Başkan gelip burayı motor pisti yapacağını söyleyince de hiç tereddüt etmeden araziyi bağışladım." diyor.

İSMİ VERİLEBİLİR

Pistte antrenman yapan Ölüdeniz Motokros Takımı'nın Türkiye genelinde pek çok başarıya imza attığını belirten Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Hatice nineyi evinde ziyaret etti. Aldığı çiçeklerle motor tutkunu Hatice Gürel'in kapısını çalan Yılmaz, ona yaptığı hayrın ne kadar faydalı olduğunu anlattı. 2 yıl önce yapılan parkurun çok sayıda yarışa ev sahipliği yaptığını, burada antrenman yapan sporcuların da Türkiye genelinde derece sahibi olduğunu anlatan Yılmaz, "Hatice nine olmasaydı bu başarılar olmazdı" diyor. Keramettin Yılmaz, hiçbir karşılık istemeden 67 dönüm araziyi belediyeye bağışlayan Hatice ninenin adının halen Race Arena olarak isimlendirilen parkura verebileceğini açıkladı.