BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.405,89
HABER /  GÜNCEL

Beyni Almanyada kaldı!

Almanya'da dövülerek öldürüldüğü öne sürülen Adem'in otopsisinin ardından yeni bir skandal ortaya çıktı.

Abone ol

Almanya'da polis tarafından dövüldükten sonra öldüğü öne sürülen 26 yaşındaki Adem Özdamar'ın cesedi üzerinde Hagen kentinde yapılan otopsi ardından beyninin Almanya'da kaldığı anlaşıldı.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde oturan Adem Özdamar'ın ağabeyi 50 yaşındaki Ömer Özdamar, “Böyle bir şey nasıl yapılır bilemiyorum. Şok içerisindeyiz. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki rapor 1- 2 ay içerisinde çıkacakmış. O rapora göre hareket edip dava açacağız” dedi.

TEHDİT EDİLİYOR

Ömer Özdamar, Almanya'da yaşayan kardeşi Salih Özdamar'ın sürekli tehdit aldığını söyleyerek, “Polis kardeşimi ‘Bu işin peşini bırak. Fazla karıştırmayın’ diyerek tehdit ediyor. Eve kimliği belirsiz kişiler telefon açıyor. Ama biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diye konuştu.

Adem Özdamar'ın memleketi Bafra İlçesi'nde oturan 4 çocuk babası Ömer Özdamar, kardeşinin beyninin otopside alındığını öğrenince şok yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

Böyle bir şey nasıl olur. İki taraflı otopsi yapılacağından Almanlar bunu nasıl yapar? Biz zaten onların yaptığı otopsiye inanmadık. İkinci otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürdük. Beynini nasıl alırlar, bunu nasıl yaparlar? Hâlâ inanamıyoruz. Bizim beyninin alındığından haberimiz yoktu. Basında çıkan haberleri görünce şoke olduk.”

OLAY NASIL OLDU?

Almanya'nın Hagen kentinde ‘Takip ediliyorum' diyerek 17 Şubat'ta yardım istediği polisler tarafından karakola götürüldükten sonra dövülerek komalık edildiği öne sürülen Adem Özdamar’ın Hagen-Allgemeines Hastanesi'nde 18 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ardından da kalp atışı durmuştu. 10 Mart'ta cenazesi İstanbul’a getirilen Özdamar’ın, ailesinin isteği üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda ikinci otopsi yapıldı. 12 Mart'ta da Samsun'un Bafra İlçesi'nde yapılan törenle Özdamar'ın cenazesi toprağa verildi. Almanya’da yapılan otopside ‘Yüksek dozda uyuşturucuya bağlı beyin kanaması sonucu öldüğü' belirtildi. Bu karara itiraz eden aile Adem Özdamar'ın uyuşturucu kullanmadığını iddia etmişti.