BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

MHPden Başsavcıya tepki

Kapatma uyarısı niteliğindeki bildiriye bir tepki de MHP'den geldi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın açıklamalarına tepki gösterdi.

TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Oktay Vural, gazetecilerin, "Başsavcının açıklamasını kapatma uyarısı olarak nitelendirenler de oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusuna cevap verdi.

ÇÖZÜM ÖNERDİK

Oktay Vural, ''Parti olarak bu konudaki görüşümüzü ifade ettik. Onun dışında bir siyasi parti olarak, yargı mensuplarının bu konudaki değerlendirmeleri üzerinden, siyaset üretmeyi düşünmüyoruz. Biz tartışmadan ziyade, çözümü önerdik" diye konuştu.

Sorunun çözümü konusunda AK Parti'nin yaklaşımını beklediklerini dile getiren Oktay Vural, MHP'nin teklifinin yetersiz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ergun Özbudun ile AK Partili Ahmet İyimaya'ya tepki gösterdi.

TEKLİF ÜNİVERSİTELER İÇİN

Oktay Vural, parti olarak kendi önerilerini yaptıklarını belirterek, yükseköğrenimde bu sorunu çözmeye yönelik başka bir önerme varsa, bunu da değerlendirebileceklerini kaydetti. Vural, kendi tekliflerinin sadece üniversitelerde eğitim gören kızları kapsadığını bildirdi.

CHP'YE ÇATTI

CHP'nin partilerine yönelik eleştirilerine de cevap veren Vural, ''Bu, muhalefetin, muhalefete bile muhalefet etme anlayışından kaynaklanıyor. Biz Türkiye'de başörtüsü meselesinin MHP olarak her zaman çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Başörtüsü konusunda bütün partilerin ortak bir tavır geliştirmesini bekleriz'' diye konuştu.

Başörtüsünün siyasi simge olup olmadığına ilişkin bir soruya cevap veren Oktay Vural, ''Başörtüsü siyasi simge değildir. Dini inanç gereği bir tercihin ortaya konulmasıdır. Bunu siyasi simgeye indirgemek ve tartışmayı da bu simge ekseninde yapmak son derece yanlış'' dedi.