BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKün ÇARŞAFLI YALANI

YÖK'ün Gül'e sunduğu 3 kişilik listeden skandal bir bilgi notu çıktı..

Abone ol

YÖK'ün, Köşk'ün onayına sunduğu 3 kişilik listede 'eşi çarşaflı' notunu düştüğü bir rektör adayı profesörün 'bekar' yaşadığı ve hiç evlenmediği tespit edildi.

Skandal olayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pervez Müşerref'in daveti üzerine Pakistan'a giderken açıkladı.

Gündemle ilgili gazetecilerin soruları cevaplandıran Gül, görev süresi sona erecek Erdoğan Teziç'in yerine 'özgürlükçü bir ismin' atanmasının herkesi memnun edeceğini belirtti.

Yükseköğretim sisteminde köklü değişiklik gerektiğini bildiren Gül, "Rektör seçimlerinde inanılmaz şeyler, ilginç karalamalar oluyor." dedi. Şimdiye kadar bir rektör atadığını belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

"YÖK'ten 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi onay için. Adaylardan biri hakkında bilgi notu vardı. 'Şucudur, bucudur. Karısı kara çarşaflıdır. Fakülteye her gün gelir, hocaları tehdit eder...' Dehşete düştüm. Rektörlüğe soyunduğuna göre olsa olsa 'eşi başörtülü birisidir' diye düşündüm. Talimat verdim. Araştırdılar, 'Adam bekâr' dediler. Bir yanlışlık vardır, belki boşanmıştır. Bir daha bakın dedim. Sonra, 'Hiç evlenmemiş' dediler. Cumhurbaşkanlığı makamına böyle bir dos-ya geliyor, düşünün."