BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.433,87
HABER /  GÜNCEL

PKK nerede yuvalanıyor?

PKK Kuzey Irak'ta sıkıştı. Kendilerine yeni bir yuva belirledi. Hangi ülkeye taşınıyor?

Abone ol

Kuzey Irak’ta sıkışan PKK’nın kendine Ermenistan’da yeni ‘yuva’ aradığı belirlendi. Dağlık Karabağ’a göz diken PKK’lıları önlemek için Gül ve Erdoğan harekete geçti. Peş peşe yapılan Bakü ziyaretleri terör zirvesiydi.

Sınır ötesi operasyonun da başlamasıyla yeni arayışlara giren PKK, Kuzey Irak’tan çıkış planı yapıyor. PKK içindeki Ermeni kökenli teröristlerin Kafkasya’ya yerleşmek için girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. 

ÖNCE AVRUPA, ORADAN ERMENİSTAN

PKK’nın Ermeni diasporasının bazı üyeleriyle temasa geçtiği istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Plana göre, teröristler önce bir Avrupa ülkesine, oradan da Kafkasya’ya geçecek. Kafkasya içinde seçilen yer ise, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ. Türkiye, Ermenistan ile Azerbaycan arasında sorun olarak duran bölge konusunda Azerbaycan’a tam destek veriyor. Ermenistan, son yıllarda Irak ve Suriye’den göç eden birçok Kürdü, Dağlık Karabağ’a yerleştirmişti. PKK’nın bölgede gazete ve radyoları bulunuyor.

GÜL UYARDI

Türkiye, PKK’nın Kafkasya planını bozmak için harekete geçti. Kasım ayı içinde arka arkaya iki Kafkas ülkesi Azer- baycan ve Gürcistan’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül’ün temaslarında PKK’nın faaliyetleri ele alındı. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, “Türkiye’nin yanındayız” sözü verdi.

Başbakan Erdoğan da, 17 Kasım’da Bakü’ye gitmiş, Türk Devlet ve Toplulukları Kurultayı’na katılmıştı. Erdoğan, Karabağ sorununda AB ve ABD’nin verilen sözleri yerine getirmediğini ifade etmiş, “Irak’ta yaşananlar konusunda uyanık olmamız gerekiyor. Yoksa ağır gelişmeler olabilir. Karabağ kanayan yaramızdır. Ermenistan işgalcidir” demişti.

KAFKASLAR KARA PARA ÜSSÜ

PKK, uzun yıllar Kafkasları kaçakçılık üssü olarak kullandı. Ermeni kökenli teröristlerin yardımıyla örgüt, uyuşturucu kaçakçılığının yanı sıra kara parayı Kafkaslar’da akladı. Genelkurmay, insan ticareti ve kara para aklamanın

önüne geçmek için Karadeniz’de “Karadeniz Uyum Harekatı” gerçekleştiriyor.

ALİYEV YASA ÇIKARACAK

PKK’lı teröristlerin Azerbaycan’a girişini yasaklayacak özel yasa teklifinin önümüzdeki günlerde Azerbaycan Parlamentosu’nda ele alınması bekleniyor. Azeri yetkililer, Türkiye’den aranılan teröristlerin tam listesini istedi. Azerbaycan Adalet ve İçişleri bakanlıklarından Hüseyin Asilov başkanlığında Türkiye’ye gelen bir heyet, bu konuda görüşmelerde bulundu.

Kaynak: Akşam / Mutlu Çölgeçen