BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.401,64
HABER /  GÜNCEL

Harry Potter ölecek

Romanın yazarı, artık böyle bir fantezi roman yazmayacağını söyledi.

Abone ol

Harry Potter romanlarının yazarı JK Rowling, bir kez daha böyle bir fantezi roman yazmayacağını söyledi.

Rowling, İskoçya’nın Edinburgh kentinde Alman Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, şu sıralar küçük çocuklar için bir masal kitabı yazdığını belirterek, "Artık Harry Potter gibi bir fantezi roman yazmayacağım. Bunu artık bitirdim. Bu, tüm zamanlar için yeter" dedi.

Milyonlarca hayranının eleştirilerine rağmen bu baskılara boyun eğmeyeceğini ifade eden Rowling, "Ben Harry Potter’ın güzel dünyasını terk ettim ve bu dünyaya bir daha dönmeyeceğim" diye konuştu.

Harry Potter’ın sonunu, roman dizisine başladığı andan itibaren düşünmeye başladığını, buna rağmen dizinin sonunda göz yaşlarını tutamadığını kaydeden Rowling, "Burada Harry ölüme hazırlanıyor. Bunu 10 yıl boyunca düşündüm, ancak yine de kağıda döktüğümde, ona her zaman eşlik ettiğim duygusuna kapıldım. Tabii ki, kurtulacağını biliyordum, ancak o anda ayrılmamız gerektiğinin bilincine vardım" dedi.

Harry Potter’ın 7. ve son romanını bir süre bir kasada gizlediğini ve bunun en çok sevdiği roman olduğunu anlatan Rowling, "Dördüncü ve beşinciyle çok uğraştım, bu yedincisi benim için bir kurtuluştu" diye konuştu.

Kafelerde çalışmayı sevdiğini, ancak bulunduğu birçok kafenin kapandığını belirten Rowling, "Harry Potter üzerinde çalıştığım çoğu yeri herhalde bir şekilde lanetledim" şeklinde espri de yaptı.

Rowling ayrıca, Harry Potter’ın ABD’nin Florida eyaletindeki bir eğlence parkına da konu olacağını, yasal olarak bunu engelleyemediğini belirterek, "Ancak mutlaka güzel bir tesis olacak" dedi.