BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi

Yarın, Hz. Muhammed'e Kuran-ı Kerim'in indirilemeye başlandığı Kadir Gecesi...

Abone ol

Yarın, Kuran-ı Kerim ayetlerinin Hz. Muhammed'e indirilemeye başlandığı gün olan, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi. Bu mübarek günü idrak etmenin ve ondan nasiplemenin yolu Kuran-ı Kerim'i anlamaktan geçiyor. 

Diayenet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kadir Gecesi  sebebiyle bir mesaj yayınladı. Bardakoğlu mesajında, Kadir Gecesi'nin önemini vurguladı.

Bardakoğlu; "Aklen ve fikren diri olanları uyarmak için gönderilen Kur'an, bize kendimizi hikmet aynasında görmemiz ve Rabbimizi tanımamız için rehberlik etmekte, varoluşun ve hayatın anlamını göstermektedir. O, dünya ve ahiret mutluluğunun yol haritasıdır. Bunun için de Kur'an bize hem Yüce Yaratanımıza karşı ödevlerimizi, hem de kendimize yakın ve uzak çevremiz ile bütün insanlara karşı sorumluluklarımızı hatırlatır."

Bardakoğlu, bu duygu ve düşüncelerle Türk milletinin, yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlar ile İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik ederek, ''Bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum'' dedi.