BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.423,01
HABER /  GÜNCEL

Eylemde çocukların ne işi var?

Bu görüntüleri, PKK lehine yapılan gösterilerde görürdük hep.. Şimdi...

Abone ol

Evet, PKK ve Abdullah Öcalan lehine yapılan gösterilerde, hep ön plandaydı çocuklar... Bu eylemlerde kadınların da kullanıldığını söylemek mümkün. Bizler bu görüntüleri gördükçe, lanetler yağdırıp, çocukların pis eylemlere nasıl da alet edildiğini söylerdik.

Dün Antalya'dan gelen haber, oyun çağındaki çocukların düşüncesiz büyükleri tarafından PKKvari nasıl kullanıldığını gözler önüne serdi. Türban eyleminde küçük kızlara türban taktırılıp pankart taşıtıldı. Antalya'da düzenlenen türban eyleminde ise 6 yaşındaki kız çocuklarına türban taktırıldı. Ellerine verilen "Mahallede özgürlük, okullarda baskı var" yazılı dövizleri taşıyan çocuklara türban giydirilip eylem yaptırılması çevredekilerin tepkisine neden oldu.

Aralarında Eğitim-Bir-Sen, Diyanet- Sen, Memur-Sen gibi sendikaların bulunduğu Antalya İnanç Özgürlüğü Platformu'nun düzenlediği "Başörtüsüne sınırlar kalksın" eyleminde, 6-12 yaş grubundaki türbanlı kız çocuklarının da olduğu yaklaşık 50 kişilik grup Kışlahan Meydanı'nda buluştu. 
Küçük kızlar, üzerlerinde "Yasakçılar yenilecek", "Yasak sürüyor uyuyor musun", "Başörtüm onurumdur", "Örtünme inancına, kimliğine sahip çık" yazılı pankartlar taşıyıp, slogan attı...

İnternethaber Yayın Grubu olarak, yasaklara karşı olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, genç kızlarımızın üniversitelerin dış kapısına itilmemelerini yüksek sesle bir kez daha seslendiriyoruz.

Ancak her ne olursa olsun, çocuklarımızın kullanılmasına, hele hele PKKvari bir eylemde bu çocukların ön plana çıkarılmasına şiddetle karşıyız.