BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  GÜNCEL

Nevruz'da şoke eden Erdoğan sözleri!

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "Erdoğan da bu anlayışıyla tarihin çöp sepetinde yerini bulacaktır" dedi.

Abone ol

Ağrı'daki Nevruz gösterilerinden konuşan DBP (BDP'nin yerine kurulan Kürt partisi) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" çıkışına tepki göstererek, "Erdoğan da bu anlayışıyla tarihin çöp sepetinde yerini bulacaktır" dedi.

ÖCALAN'IN POSTERİNE POLİS MÜDAHALE EDEMEDİ

Ağrı'da belediyeye ait park alanında gerçekleştirilen Nevruz'a çok sayıda vatandaş katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Ağrı Belediyesi eş başkanları Sırrı Sakık ve Mukkades Kubilay, DBP, HDP yöneticileri, Diyadin, Tutak belediye eş başkanlarının da katıldığı kutlama alanına PKK lideri Abdullah Öcalan, PKK'lı Mazlum Doğan'ın dev posterleri asıldı. Polisin posterleri indirmeye çalışması üzerine tepki gelince polis geri çekildi.

Kutlamada konuşan Sırrı Sakık, "Kürt gençlerinin bedenlerini ateşe vererek Newroz'u özgürleştirdiler" diyerek, Kürtlerin zalimlere karşı her zaman ve her yerde savaştıklarını söyledi.

Sakık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her halkın azizleri ve azizeleri var, bizim de aziz ve azizelerimiz şehitlerimizdir. Bedeller sayesinde biz bu günlere geldik. Kürt gençleri YPG ve YPJ nerde bir zülüm varsa savaşıyorlar. Kandil'den Şengal'e Kerkük'e ayrım gözetmeksizin savaşmaya gittiler. Türkmenlere saldırı oldu hemen yardımına koştular. Süryani'ye, Asuri'ye bir saldırı olduğunda oraya koştular. Sadece Kürtler için değil nerede mazlum bir halk varsa herkes için canları pahasına savaştılar Ortadoğu'da özgür bir gelecek için bütün halklara umut vaat eden bir anlayışla zalimlere karşı savaşıyorlar halen. Kürt gençlerinin bedenlerini ateşe vererek Newroz'u özgürleştirdiler."

YÜREĞİNİZ YETİYORSA BARAJI KALDIRIN

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise, AK Parti'nin yolsuzluk ve rüşveti tarz haline getirdiğini söyledi. Erdoğan'ın her defasında "Oy verin 400 milletvekili çıksın" söylemiyle HDP'nin baraj altında kalmasını istediğini vurgulayan Yüksek, "Paraları çaldıkları gibi oylarımızı da çalmaya çalışacaklardır. Milletvekillerimizi çalışmaya çalışacaklardır 400 milletvekili diyorlar, yüreğiniz yetiyorsa barajı kaldırın bütün halklar her kesim kendisini mecliste görsün. Maalesef Tayip Erdoğan Türkiye'nin geleceğini düşünmeden sadece kendi başkanlığını peşindedir" ifadelerini kullandı.'

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecindeki tüm projelerini desteklediklerini belirten Yüksek, Erdoğan'ın,"Kürt sorunu yoktur. Kürtler daha ne istiyor" söylemlerine atıfta bulunarak, "Erdoğan da bu anlayışıyla tarihin çöp sepetinde yerini bulacaktır" dedi.

Yüksek, şunları söyledi: "Cumhuriyetin inşası için Başkan Apo'nun projelerini tümden destekliyoruz. Çünkü bütün halkların kazanımları olacaktır. Erdoğan bu çözüm süreci döneminde Kürt sorununun uluslararası arenada tartışıldığı bir süreçte kalkıp 'Kürt sorunu yoktur. Kürtler daha ne istiyor' diyerek eski inkarcı anlayışlarından vazgeçmediklerini ortaya koyuyor. Bir zamanlar Kenan Evren, Süleyman Demirel ve Çiller de aynı yaklaşımı gösterdiler. Ama tarihin çöp sepetine gitmekten kurtulmadılar. Erdoğan'da bu anlayışıyla tarihin çöp sepetindeki yerini bulacaktır."