BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Nevruz arefesinde provokasyon uyarısı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan Nevruz öncesi uyarı niteliğinde açıklama geldi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay , ''İnşallah nevruzu zedeleyecek provokasyonlara falan gelmeyelim. Birileri onu yapmaya çalışabilir. Bugün bir yerlerde hafif belirtiler oldu. Bunlara karşı da herkesin dikkatli olması lazım'' dedi.

Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası'nda, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda söz alan kişilerin düşüncelerini ifade ettiğini söyledi.

Toplantıda daha çok çözüm sürecine yönelik konuların konuşulduğunu belirten Atalay, ''En önemli vurgu, belki buraya katılanların içinde değişik siyasi görüşlerden, değişik etnik gruplardan değişik inanç ve mezheplerden insanlar vardı'' diye konuştu.

GÜÇLÜ İRADE VAR

Başbakan Yardımcısı Atalay, şöyle devam etti:

''Belli ayrılıklar olsa da hepsinin birleştiği, hepsinin ittifak ettiği çözüm sürecinin inşallah başarıyla sonuçlanmasıdır. Çözüm sürecine hepsinin kayıtsız şartsız desteği var. O, bizim için en önemli husus. Bir de doğrusu şu dönemdeki kadar yüksek bir desteği bulmak kolay değil. Toplumun her kesiminde olduğu gibi Iğdır'da da çözüm süreciyle ilgili, terörün bitirilmesiyle ilgili çok güçlü bir irade var. Yani bu akşamki topluluk bir anlamda ilin bir temsiliydi. Bütün sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de buradaydı. Bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Ayrıca şunu da burada söylemek istiyorum, tabii biz birçok ile gidiyoruz, toplantılar yapıyoruz. Iğdır'da sözünü sakınmayan, açıkça görüşlerini ifade eden, çok iyi yetişmiş elit sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kanaat önderi grubu var.''

DİKKATLİ OLMAK LAZIM

Atalay, bir gazetecinin, '' Nevruz la ilgili neler söyleyeceksiniz?'' yönündeki sorusunu, şöyle yanıtladı:

''Evet, nevruz yaklaşıyor. Nevruz biliyorsunuz her yerde kutlanıyor. Hem devletin de kutladığı bir bayram. Bizim resmi bayramlarımız içinde nevruz. Biz de Ankara'da kutlamalar yapıyoruz. 'Nevruz' demek zaten baharın gelişini müjdeleyen hoş bir gün. Bu güzellik içinde kutlayalım nevruzu ve öyle kutlayacağız. İnşallah nevruzu zedeleyecek provokasyonlara falan gelmeyelim. Birileri onu yapmaya çalışabilir. Bugün bir yerlerde hafif belirtiler oldu. Bunlara karşı da herkesin dikkatli olması lazım.''

BAŞBAKAN'IN DURUMU İYİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile toplantı yapmak için dün gece İstanbul'a gittiğini anımsatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Sağlık durumu gayet iyi. Zaten 1-2 gün dinlendikten sonra pazartesi biliyorsunuz 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü, inşallah oraya katılacak. Yani biz kendisiyle 2-3 saat toplantı yaptık, gayet iyiydi'' diye konuştu.

Atalay, açıklamasının ardından Ağrı'ya hareket etti.