BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.460,00
HABER /  GÜNCEL

Nedim Şener beraat etti!

Nedim Şener, bir haberde gizliliği ihlal ettiği ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Abone ol

Ergenekon Soruşturma kapsamında üç aydır beri Silivri Cezaevi'nde tutulan gazeteci Nedim Şener, bugün, saat 13.30'da Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı ve beraat etti.

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın gazeteci arkadaşları da bugünkü duruşmasında Nedim Şener'i yalnız bırakmadı.

Hakkında dokuz yıla kadar hapsi istenen Şener; tutuklanan emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın eşi Şenay Avcı'nın anlatımlarına yer verdiği gerekçesiyle "gizliliği ihlal" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla yargılanıyordu.

Yargılamanın ikinci duruşmasında hakim karşısına çıkan Milliyet gazetesi eski muhabiri ve Posta gazetesi yazarı Şener dokuz yıl hapis istemiyle yargılanıyordu.

Meslektaşları, "Ergenekon" soruşturması çerçevesinde 3 Mart sabahı evleri arandıktan sonra gözaltına alınan, üç gün sonra da tutuklanmalarına karar verilen Nedim Şener'i ve Ahmet Şık'ı yalnız bırakmıyorlar. "Ergenekon örgütüne üye olmak" ile suçlanan ve Silivri cezaevinde tutulan iki gazeteciyle ilgili henüz bir iddianame düzenlenmiş değil.

Şık ve Ertuğrul Mavioğlu'nun "Ergenekon" ile ilgili kitapları nedeniyle aynı iddiayla yargılandıkları Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya da gazeteciler, hak örgütleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve yurttaşlar büyük ilgi göstermişlerdi.

"Yansak da dokunacağız" sloganıyla eylemlere destek veren meslektaşları, en son, Şık ve Şener'in gözaltına alınmasını protesto ettikleri için haklarında Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılan Kocaeli'ndeki 13 meslektaşına destek vermek için Kocaeli'ne gitmiş ve destek vermek için yürüyüşe katılmışlardı.