BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Kılıç o ittifakı anlattı

Seçim öncesi CHP ile BDP'nin yakınlaşması AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın gündemindeydi...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP ile BDP arasında anlam veremedikleri, tanımlamakta zorlandıkları bir yakınlaşma bulunduğunu belirterek, ''Siyasi hesapları örtüşmeye başladı'' dedi.

Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Terme ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

Konuşmasında CHP ile BDP'nin yakınlaştığını savunan Kılıç, ''CHP ile BDP arasında anlam veremediğimiz, tam olarak da tanımlandırmakta zorlandığımız bir yakınlaşma var. Bunun içinde siyasal yakınlaşma olduğu çok açık. Siyasi hesapları örtüşmeye başladı'' diye konuştu.

İKİSİ DE İHL'Yİ HEDEF ALDI

Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''BDP'nin tahrik ve kışkırtmalarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgemizde öğrenci yurtlarına yönelik saldırılar düzenleniyor ve adeta eğitim gönüllüleri yıldırılmak isteniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki öğrencilerimizin vatanını, devletini, milletini, bayrağını seven insanlar olarak yetişmesinin önüne geçilmek isteniyor. Diğer taraftan CHP'nin başta Genel Başkanı olmak üzere sözcüleri ve CHP tarafından kaleme alınan raporlar meslek liselerini aleni bir şekilde baltalama ve önlerini kesme amacını taşıyor. CHP son olarak imam hatip liselerine el atma ihtiyacı hissetti ve kendince belirleyeceği ihtiyacın üzerindeki imam hatip liselerini kapatacağını açıkladı. Bunu da rapora bağladı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun topluma verebildiği vaat bu. BDP öğrenci yurtlarını hedef alıyor, CHP imam hatip liselerini hedef alıyor. Bunu anlayabilmek mümkün değil. CHP ile BDP'nin gündeminin bu kadar örtüşmesini Türk siyaseti açısından sağlıklı bulabilmek hiç mümkün değil. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kılıçdaroğlu'nun gittiği miting meydanlarını CHP'liler değil BDP'liler dolduruyor. Kılıçdaroğlu da CHP'lilerin hissiyatına o meydanlarda tercüman oluyor. Hayrını görsünler. Ama Türk insanı CHP ile BDP arasındaki bu yakınlaşmayı onaylamayacaktır, onaylamamaktadır. Türk insanı, Anadolu insanı,doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle Kürt kardeşlerimiz de dahil olmak üzere bu coğrafyanın insanları öğrenci yurtlarını hedef alan saldırıları lanetlediği gibi imam hatip liselerini kapatmayı amaç edinen siyaseti de tasvip etmemektedir, onaylamamaktadır, kınamaktadır. Dolayısıyla CHP'yi Türkiye partisi gibi davranmaya, BDP'yi de terör örgütü söylemlerinden uzaklaşarak gerçekten barış ve demokrasi yönünde konumlanmaya davet ediyoruz.''

''BDP'NİN BAĞIMSIZ ADAYLARI UMDUKLARI İLGİYİ BULAMADI''

''BDP'nin bağımsız milletvekili adayları Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde umdukları ilgiyi bulamadılar'' diyen Kılıç, şöyle devam etti:

''Halk onların yarattığı huzursuzluktan bıktı. Halk terör örgütü PKK'dan da şehir yapılanması KCK'dan da, siyasi kanat olan BDP'nin baskılarından da bıktı, usandı, bunaldı. Bunalan, usanan ve bıkan halkımız BDP'nin bağımsız milletvekili adaylarına ilgi göstermiyor. Buna karşılık, BDP KCK'yı da kullanmak suretiyle vatandaşlarımız üzerinde baskı oluşturarak bağımsız adaylarını seçtirmeye çalışıyor. Ama baskıları arttıkça gördükleri ilgi daha da azalacak. Bunalan halkımız daha fazla devletine, milli birlik ve beraberliğe, kardeşlik projelerine ilgi duyar hale gelecek. Dolayısıyla uyguladıkları şiddet, kepenk kapatmaya yönelik baskılar, kepenk kapatmayan esnaf ve iş adamlarına yönelik silahlı tehditlere varan yıldırma operasyonları kesinlikle hedefine ulaşamayacaktır. Burada kaygı verici olan BDP'nin vatandaş üzerindeki baskı ve yıldırma operasyonlarına rağmen CHP'nin BDP ile bu kadar yakın bir yere konumlanmasıdır. CHP'nin BDP'nin yıldırma politikalarına üstü örtülü destek vermesidir. BDP'nin de bağımsız adaylarla seçime girmediği yerlerde sandıkta CHP'nin desteklenme kararı almasıdır. Bu tehlikeli bir boyuttur, kaygı verici bir boyuttur. Terör meselesinin hukuk zemininde sağlıklı yollardan çözümüne de en büyük darbe CHP'nin BDP ile siyasi zemindeki yakınlaşmasıdır.''