BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Ne yaptın Baykal?

Baykal'ın Diyarbakırspor önerisi akıllara durgunluk verdi. Böyle bir çıkışı yapan Baykal'a soruyoruz..

Abone ol

Futbola siyasetin eli bir kez daha değdi. Bu kez el uzatan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Futbolun ve sporun ruhu siyasilerin müdahaleleriyle zedelendi. Gerçi bu ilk değildi, her sezon sonu bu tür siyasi çıkışlar yapılıyordu. Ama böylesine bir çıkışı kimse Baykal'dan beklemiyordu. İşin garip tarafı önerinin Sosyal Demokrat olduğunu söyleyen bir partiden gelmesi oldu. Popülist çıkışlar genelde merkez sağ partileri tarafından dile getirilirdi. Bu kez Baykal ezber bozdu.

Acı ama gerçekti Baykal "Diyarbakırspor küme düşmesin. Ligde kalmasını sağlayıcı düzenlemeye destek veririz" sözleri ile herkesi şaşkınlığa uğrattı. Siyasi ve toplumsal bir sorun karşısında çözüm üretemeyenler spora el atarak böylesine çılgın bir teklifle işi halletmeye çalışıyorlar. Pes doğrusu...

Diyecek bir söz de kalmadı. Hani derler ya 'sözün bittiği yer' diye. Baykal'ın bu sözleri üzerine artık ne söylenir onu bilmek zor. Her sektör ve alan kendi kulvarında kendi mecraasında mücadele etmeli. 18 takımının ve alt liglerde oynayan yüzlerce takımın günahı ne Sayın Baykal... Bir sezon boyunca verdiği emekler ne olacak. Böyle olacaksa o zaman bu ligin anlamı ne?

Kaldı ki böyle bir öneriye Diyarbakır'ın Baykal'a verdiği tepki alkışlanacak cinsten. Onurlu bir açıklama yapan Diyarbakırspor kulübü ligden düştü ama belki de tarihinin en anlamlı golünü Baykal'a attı.

Baykal olayın bir dış boyutunu da unutmuş herhalde. FİFA ve UEFA'ya konunun aksettirilmesi halinde Türkiye'nin başına geleceklerini hiç hesaba kattı mı? Alınacak cezalar ve spor kulüplerinin uğrayacaağı maddi ve manevi zararları kim karşılayacak? Böyle bir düzenleme ile Türkiye'nin futboldaki çıkışı ve saygınlığının dünyada hangi seviyeye ineceğini siz değerli okurlara ve Baykal'a bırakıyorum.

İnternethaber/Oktay Sağlam