BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Nazif Okumuş'un iddiası Meral Akşener olursa MHP en az yüzde...

MHP eski Milletvekili Nazif Okumuş, Meral Akşener'in MHP'nin başına geçmesi halinde partinin koalisyon ortağı olabilecek yüzdeye ulaşacağını söyledi.

Abone ol

Bahçeli'nin en büyük rakibi Meral Akşener MHP'nin başına geçerse MHP yüzde kaç oy alır? Kamuoyunun merak ettiği soruya, ülkücü camianın önemli isimlerinden gazeteci ve siyaset adamı Nazif Okumuş yanıt verdi.

EN AZ YÜZDE 20-25 OY

Meral Akşener'e meydanlarda büyük ilgi olduğunu savunan Okumuş, "Eğer Meral Akşener ile bu mücadele olursa MHP'nin en az bugünkü ifadeyle koalisyon ortağı olabilecek bir oy yüzdesine yani 25'lere yüzde 20'lerin üzerine taşınabileceğini düşünüyorum." dedi.

MHP eski İstanbul Milletvekili Nazif Okumuş, eli kulağındaki MHP kurultayına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İnternethaber'i ziyaret eden Okumuş, gazeteci Hadi Özışık'ın MHP'deki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı, merak edilen konularla ilgili görüşlerini paylaştı.

BU KURULTAY ER YA DA GEÇ OLACAK

"Bundan sonra ne olacak?"

Çağrı heyeti pazar günkü kongre çağrısını iptal etti. Yargıtay'ın Mayıs ayında karar vereceği açıklamasına uygun şekilde ay sonuna kadar, Yargıtay en azından ne zaman karar verecekse o kararın beklenmesini, dolayısıyla ay sonuna kadar yeni bir takvim üzerinde anlaşmak kaydıyla askıya alınmasını açıkladı.

Nihayetinde er ya da geç bu kurultay olacak. Netlik var ki delegeler 5'te 1 delegasyonun talebiyle kongre gerçekleşir. Burada 5'te bir değil yarıdan fazla delegasyonun ısrarlı talebi var. Dolayısıyla bu demokratik hakkı şu ya da bu gerekçeyle ötelemenin kimsenin harcı değil. Hukuk böyle çalışıyor. Ankara'daki hukuk mahkemesi böyle bir karar verdi. Onun için Yargıtay'ın da buna benzer bir karar vereceğinden eminiz."

SONUNUN GELDİĞİ İÇİN DİRENİYOR

"Siz kiminle hareket ediyorsunuz?"

Birliktelikten ziyade MHP'de değişimi arzu ediyorum. Sayın Bahçeli'nin yorulduğunu, Türkiye'nin meselelerini takip ederken, ülkenin şartlarına göre değil kendi duruşuna göre malesef değerlendirdiğini görüyorum. Alparslan Türkeş gibi karizmatik bir insan partinin kurucusu davanın oluşturucusu kişi bile MHP'de genel başkanlığı en fazla 5 seçime 5 kurultaya bağlı kılmış sayın Bahçeli 5'i çıkarıp tüzük değişikliğiyle kendini ilanihaye genel başkan olacak konuma getirdi. Bahçeli şimdi de delegasyonun talebine rağmen sonunun geldiğini gördüğü için direniyor.

MHP ASLA CEMAAT'İN YÖNETİMİYLE İLİŞKİ İÇİNDE OLMAZ

Ama Bahçeli direnişin sebebini Paralel'e bağlıyor

Hiçbir ülkücü uluslararası çalışan anlayışa prim vermez. Bırak teslim olmayı prim vermez. MHP camiası öteden beri Cemaat'in tabanının değil Tayyip Erdoğan da öyle süylüyor. Vitrindeki yönetim kadrosunun çok enternasyonel olduğunu, ben öteden beri söyleyen bir insandım. İktidar onlarla iş tutarken söylüyorduk. Bunun ne kadar Türkiye'ye sıkıntı verebileceğini inanılmaz şekilde adeta bar bar bağırıyorduk. Bu tehlikeyle mücadele edilmesi gerektiğini söylüyorduk. Şimdi iktidar buraya geldi.

MHP içinde bir şekilde yer almış Meral Akşener dahil hiç kimse Cemaat'le aşna fişne olacak Cemaat'in yönetim kadrolarıyla karanlık ilişkilere girebilecek nokta asla olamaz. Milletin değerlerine inanan nizamı alem ülküsü diyen ve Türklerin islamla müşerref olduktan sonraki bakışıyla örtüşen bir davanın temsilcileriyiz. Niçin biz enternasyonal olalım. Bu iddiamızı emperyal bakan bize çok farklı bir şekilde yaklaşıp da kimliğimizi yok etmeye çalışanlarla nasıl bir oluruz.

Bunu ancak yakın zamana kadar başka siyasi mahfiller yaptılar. Onlar Allah'tan uyandı da çok şükür bunu da faydalı görüyoruz. Şimdi bu mücadelede yalnızlıklarını ortadan kaldırabilme adına taraftar bulabilmek için böyle söylüyorlar.

BAHÇELİ'NİN PARALEL İDDİASI İNANDIRICI DEĞİL

Ulusalarası bir şebeke gibi çalışıp bu milletin kurumlarına, bu milletin değerlerine varlığına suikast yapmaya çalışanların şiddetle karşısında oluruz. Evvela onlara hukukun dışında bile olsa gerekirse mücadeleyi biz veririz.

MHP'Yİ ŞİRAZEDEN ÇIKARDI

Bahçeli'nin siyaseten hiç de inandırıcı olmayan ayıp değerlendirdiğimiz bu iddialarını kenarda bırakarak, onun daha samimi olmasını arzu ediyorum. Kendisi ülküdaşlık yerine yol arkadaşlığını tercih ederek MHP'yi şirazeden çıkardı. Kendisi biat ruhlu gelenek oluşturdu. Kafa sallayıcı, el öpücü parlamentoda parmak kaldırıcı insanlardan mürekkep kadro oluşturdu.

MERAL AKŞENER BÜYÜK BEKLENTİ OLUŞTURDU

Meral Akşener'in kamuoyunda karşılığı nedir?

Siyasetin bu kadar kirlendiği kitlelerin umutsuz hale düştüğü dönemde Meral hanımın yurt gezilerinden görüyoruz ki, kitleler yeni bir siyasi oyunu yeni bir samimi yüzle koşmak istiyor. Meral hanımın Türk kızına yakışır davranışlarıyla bütün toplum katmanlarından çok büyük beklenti oluşturduğunu meydanlarda görüyoruz.

Niye Sinan Oğan ya da Koray Aydın değil de Meral Akşener ön planda?

Arz-talep dengesine bağlı bir şeydir. Bahçeli'nin yanındaki isimlerin ağırlık kısmı çeşitli partilerde görev yapmış, siyaset yaparken de MHP'lilere de ağır da konuşmuş. Bunlar hala MHP'de yönetimdeler. Meral Akşener başta olmak üzere bizim gibi değişim isteyenlere inanılmaz şekilde ülkücü edebiyatı yapıyorlar.

KOALİSYON ORTAĞI OLABİLİR

Meral Akşener'le yüzde kaç hedefleniyor?

Onu ben bilemem. Cenab-ı Allah nasip edecektir, milletimiz takdir edecektir. Eğer Meral Akşener ile bu mücadele olursa MHP'nin en az bugünkü ifadeyle koalisyon ortağı olabilecek bir oy yüzdesine yani 25'lere yüzde 20'lerin üzerine taşınabileceğini düşünüyorum.

Bahçeli olursa

MHP'nin durumu çok kötü. MHP gittikçe toplumdan koptu. MHP yönetiminin bu yarışı kirli hale sokmakla artık sırtlarını dönebilecek noktaya geldiler. MHP'nin işi gerçekten zor.

MHP BAŞARAMAZSA MERKEZ SAĞDA YENİ BİR YAPILANMA OLACAK

MHP'nin lideri Meral Akşener merkez sağda toparlama sürecine girilebilir mi?

Merkez sağda MHP'deki gelişmeleri takip edip neticesini görmek isteyen çevreyi görüyorum. O ne kadar karşılık oluşturur bilemem. Ama yeni bir yapılanma merkez sağda olacaktır kanaatindeyim. Eğer MHP başaramazsa.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun kansız olmayacak ifadesi

Siyaset ağır ifadelerle yapılıyor. Bunu kendi partimden örnekler verdim. İçe dönük politikalarda bunu yapıyor arkadaşlar. Dışa dönük politikalarda Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri talihsiz gibi görünse de aslında Türkiye'de bunu iktidar kanadı içinde yer almış siyasi aktörlere varıncaya kadar sivi dilleri kullanıyorlar. Keşke kullanmasak. Siyasette nükte diline sahip olabilsek. Ama olamadı. Maksadını aşmış ifade olarak görüyorum. Anti demokratik örgütler tarafından nasıl istismar edileceğini ben de dikkate alıyorum. Kılıçdaroğlu kral çıplağı biraz agresif şekilde söyledi.