BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora

KOCAELİ Üniversitesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a fahri doktora ünvanı verildi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KOCAELİ Üniversitesi'nde kendisi için düzenlene Fahri Doktora Töreni'nde konuştu. 

Sözlerine Hakkari'deki saldırıda şehit düşen askerlere rahmet, ailelerine ise başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, şunları şöyledi:

YATIRIMLAR KOCAELİ HALKINA HAYIRLI OLSUN

Kocaeli Üniversitesi tarafından şahsıma verilen fahri doktora için teşekkür ediyorum. Az sonra da bir toplu açılış töreninde birlikte olacağız. Bu yatırımlerın Kocaeli halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

KOCAELİ ÜLKEMİZİN GEÇMİŞİNİN BİR ÖRNEĞİDİR

Kocaeli kuruluşundan kısa bir süre sonra büyük bir faciayla karşılaştı. Yaşanan depremde üniversite varlığının yüzde 75'ini kaybetti. Buna rağmen kendisini hızlıca toparladı.

Kocaeli Üniversitesinin 24 yıllık tarihi adeta ülkemizin geçmişinin yoksullukla yoksunlukla mücadelesinin bir örneğidir.

Hayatın her aşamasında başarının kaynağı zorluklar karşısında yılmadan hedefe ulaşmak için çabalamaktır. Önemli olan zoru kolaya çevirecek bir iradeye sahip olmaktır.

HEDEFİMİZDEN VAZGEÇMEDEN YÜRÜYORUZ

Biz göreve başladığımız zaman şu gerçeğin farkındaydık: işimiz ağır ve çok. Türkiye'nin kendi milli politikalarını sürdürmesinin uluslararası odakları rahatsız edeceğini de biliyorduk. Eski Türkiye'nin çıkarlarını korumak için yapmayacakları şey yoktu. Bunu 14 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde yaşayarak gördüm. Emin olun aynı niyetler bugün de aynı şekilde devam ediyor. Biz ise yolumuza hedefimizden vazgeçmeden yürüyoruz.

IMF BİZDEN BORÇ İSTİYOR

Göreve geldiğimizde İMF'ye borcumuz 23 buçuk milyar dolardı şimdi onlar bizden 5 milyar dolar borç aldılar. Artık ekonomik krizlerle boğuşan bir ülkeden 2023 için 2071 için kendisine vizyon edinen bir ülke konumuna geldik. Benim son Davos toplantımda IMF başkanı şahsa dedim ki "Siz bize verilen borca bakın. Siz bize siyasette yön veremezsiniz. Siz daha ileri gidemezsiniz. Siz muhasebe kayıtlarına bakın"

2002 yılında 76 olan üniversite sayısı bugün 193. Çoğu bu tabloyu farkı yorumları. Tabela üniversitesi dediler. Ama o tabela üniversitesi dedikleri üniversiteler potansiyel öğrenci yetiştirmeye başladı. 9 bin olan profesör sayımız 9 binden 23 bine yükseldi. doçent sayımız 5 binden 10 bine yükseldi. Bize başvuran her öğrenciye burs ya da kredi veriyoruz.

İKNA ODALARI KURANLARIN HALİNİ GÖRDÜNÜZ

Şuanda savunma sanayinde geldiğimiz nokta ortada daha önce ihtiyacımızın yüzde 40'ını karşılayamazken şuan yüzde 80'ini karşılayoruz. Geldiğimiz nokta için şükürler olsun. Bu noktalarda da bize destek verecek kuruluşların başında üniversiteler gelmektedir.

Üniversite hürriyetlerin kısıtlandığı bir ortam olmamalıdır. Gerçekleştirdiğimiz reformlarla üniversitelerin asli görevlerine gelmesi için çalıştık. Üniversite odalarına ikna odalarını kurdular. Daha sonra bu odaları kuranların halini gördünüz.