BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nallıhan İğne Oyaları Antalya'da

Ankara Nallıhan iğne oyaları Antalya`nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde görücüye çıktı.

Abone ol

Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği, Side Müzesi`nin bahçesinde Nallıhan İğne Oyaları Sergisi açtı.

Nallıhan iğne oyalarına yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Nallıhanlı kadınlar, Türk misafirperverliği ve hediyeleşmenin önemini göstermek için Alman Marianne Vonders`e iğne oyası hediye etti.


Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği oya iğnesi usta öğretisi Nilgün Kemik, sergide görücüye çıkardıkları iğne oyalarının tamamını Nallıhanlı 450 kadının yaptığını söyledi. Nallıhan oya iğnesi el işlerini 12 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Nilgün Kemik, oyaların fiyatının ise desenine göre değiştiğini ifade etti.

Dernek olarak Avrupa`da yapılan el işi fuarlarına katıldıklarını belirten Kemik, talep doğrultusunda İngiltere, Japonya, Dubai, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, Finlandiya, Norveç, İsveç ve İsviçre`ye ihraç ettiklerini kaydetti.
Kemik, `Nallıhan`a özgü 600 çeşit iğne oyası desenimiz var. Side`de açtığımız sergiyle Antalyalı hanımların da evlerinde oya yaparak aile bütçesine katkıda bulunabileceklerini göstermek istedik. Nallıhan`da 450 ev hanımı iğne oyası örerek aile bütçesine destek oluyor.` diye konuştu.