BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Nadir Uzun İle Kültür Turları

Bu bayram kültür turlarıyla ülkemizin güzelliklerini lezzet duraklarını eşsiz koylarını antik kentlerini eğlenerek gezerek birbirinden farklı turlarda keşfetmeye ne dersiniz?

Merhabalar,

Bu bayram kültür turlarıyla ülkemizin güzelliklerini lezzet duraklarını eşsiz koylarını antik kentlerini eğlenerek gezerek birbirinden farklı turlarda keşfetmeye ne dersiniz? İşte bayrama özel bu yazı dizisi için benimde durağım kültür turları denilince Nadir Uzun Türkiye haritasının kültür rotalarını ilmik ilmik emekle yoğuran ekibiyle ülkemizin tanıtımı için yorulmayan genç direktörü… Bende ona sordum bu bayram nereye gitmeliyiz hangi kültür turları tercih ediliyor tur programlarında nereleri görebiliriz. Nadir Uzun adeta tatilciler için kültür resitali verdi. Ben ve ekibim bayram tatilinde hazırladığımız muhteşem kültür turlarımızla adım adım Türkiye’nin her yerinde olacağız dedi. İşte huzurlarınızda kültür tadında o turlar;

 

Misya (Assos-Ayvalık-Bozcaada) Turu

Gece yolculuğunun ardından yapılan serbest kahvaltı sonrasında öncelikle otelinize gidip yerleşip, biraz dinleniyorsunuz. Sonrasında tur Cunda Adası gezisiyle başlıyor. Burada Taksiyarhis Kilisesi ve Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda yapacağınız yürüyüş sonrasında Ayvalık Turu’na (1.Tekne Turu) çıkıyorsunuz. (Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu, İncirli Koyu, Ali bey Koyu, Tımarhane Koyu) Tekne turu esnasında körfezin güzel koyları arasında yörenin meşhur balığı papalina-sardalye (sınırsız) ve salatadan oluşan öğlen yemeğinin yedikten sonra (ekstra) Şeytan Sofrası’na olan yolculuğunuz başlıyor. Gün batımını burada seyrettikten sonra konaklama ve akşam yemeği için otelinize dönüyorsunuz. Ertesi gün sabah otelde alınan açık büfe kahvaltı sonrası Bergama yolculuğu başlıyor.  Akropol’ün eşsiz manzarasında fotoğraf çektikten sonra Zeus Sunağı, Bakhüs Tapınağı, Bergama Kütüphanesi, Athena Tapınağı, Kızıl Kule görebileceğiniz yerler arasında. Bergama’nın ardından kendine has doğasını korumayı başarmış köşelerden biri olan Foça’ya doğru günlük turunuz devam ediyor.

 

 Siren Kayalıkları’nı görebileceğiniz, Orak ve İncir Adaları’nı ve İngiliz Burnu gibi sayısız koyda yüzme molalarının verileceği 2. Tekne Turu’nu yapıp akşam yemeği ve konaklama için otelinize dönüyorsunuz. Dördüncü günün başlangıcı yine otelde alınan açık büfe kahvaltı sonrası Bozcaada’ya hareketle başlıyor. Adada göreceğiniz yerler arasında Rüzgar Değirmenleri, Ayazma Plajı, Mermer Burnu, Ceneviz Kalesi ve Sualtı Müzesi bulunmakta. Öğlen yemeğini adanın restoranlarından birinde yedikten sonra alışveriş için bir müddet serbest zamanınız oluyor sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otele olan yolculuk başlıyor. Ve son gün otelde alınan açık büfe kahvaltının ardından Assos’a hareketle başlıyor. Assos’taki ilk durak ise Akropol… Athena Tapınağının bulunduğu tepeden manzarayı seyretmeye sizde doyamayacaksınız.

 

Assos İskelesi’ne doğru inerken üç kilometre uzunluğundaki surları, Kral Mezarları, Agora ve tiyatroyu gördükten sonra biraz dinlenip Truva Antik Kenti’ne gidiyorsunuz. Tahta Atı görerek gezmeye başladığınız Truva Antik Kenti sonrasında rota bu sefer Çanakkale…  Feribotla Eceabat’a geçtikten sonra Gelibolu Yarımadası’nda; Çanakkale Şehitler Abidesi’ni, eski adı Kitre olan Alçıtepe Köyü’nü, 57. Alay Şehitliği’ni, Conk Bayırı’nı, Anafartalar Ovası’nı görme imkanı bulabilirsiniz. Bu gezi sonrasında Keşan-Tekirdağ (Tekirdağ’da meşhur Tekirdağ Köftesi (ekstra) yeniyor elbette) üzerinden gece geç saatlerde İstanbul’a dönmüş oluyorsunuz.

Misya (Assos Ayvalık Bozcaada) Turu 17 Ağustos Cuma Akşamı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 4 Gece 5 Gün 459,99 TL

Misya (Assos Ayvalık Bozcaada) Turu 17, 18 Ağustos Akşamları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 3 Gece 4 Gün 367,99 TL

 

İzmir-Alaçatı-Çeşme Turu

Gece başlayan yolculukla sabah saatlerinde Manisa Salihli’de oluyorsunuz. Burada alınan serbest kahvaltının ardından rotanız Sard Antik Kenti... Antik kentin her tarafını karış karış gezdikten sonra müze kent olan Birgi’ye gidip yaşam ve ölümün iç içeliğini insanlara gösteren “Güneş ve Selvi” ağacıyla karşılaşıyorsunuz. Sonrasında Türk sivil mimarisinin örneklerini görebileceğiniz sokaklarda dolaşıp, dokuma atölyelerini ve yöreye özgü ürünleri satın alabileceğiniz kısa bir serbest zaman sonrasında Ödemiş’e hareket ediyorsunuz. Kısa bir kent turunun ardından dinlenmek ve akşam yemeği için otelinize geçiyorsunuz. Sabah alınan açık büfe kahvaltı sonrasında İzmir’i gezmek için hazırsınız. Konak Meydanı’ndan vapura binip Karşıyaka’ya geçip Latife Hanım Köşkü’nü ziyaret edip, Saat Kulesi’ni, Hükümet Konağı’nı ve Asansör’ü gezmek için Kordon’a geçiyorsunuz.

Ardından Çeşme’ye hareket… Çeşme Kalesi’ni ve kervansarayı gördükten sonra Çeşme Meydan’da değerlendirebileceğiniz bir serbest zaman sonrasında özel plajlarında yüzme imkanı bulabilmeniz için Alaçatı’ya doğru hareket ediyorsunuz. Alaçatı’nın pazarını ve sokaklarını gezip, yüzme ve serbest zaman molası verdikten sonra konaklama ve akşam yemeği için İzmir Kordon’da bulunan otelinize geçiyorsunuz. Dördüncü ve son günde ise sabah otelde alınan kahvaltı sonrasında bu sefer yolculuk Foça’ya… Siren Kayalıkları’nı görebileceğiniz, Orak ve İncir Adaları’nı ve İngiliz Burnu gibi sayısız koyda yüzme molalarının verileceği tekne turunu yapıp Bergama’ya doğru yola çıkıyorsunuz. Akropol’ün eşsiz manzarasında fotoğraf molası verdikten sonra Bakhüs Tapınağı, Bergama Kütüphanesi, Athena Tapınağı, Kızıl Kule görebileceğiniz yerler arasında. Bergama programının ardından Balıkesir-Bursa güzergahından İstanbul’a olan yolculuğunuz başlıyor.

 

İzmir Alaçatı Çeşme Turu 17 Ağustos Cuma Akşamı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 4 Gece 5 Gün 459,99 TL

 İzmir Alaçatı Çeşme Turu 17, 18 Ağustos Akşamları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 3 Gece 4 Gün 367,99 TL

Uçaklı İzmir-Çeşme-Alaçatı-Foça Turu 18 Ağustos Cumartesi Sabahı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 3 Gece 4 Gün 597,99 TL

 Tatil tadında kalın