BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  GÜNCEL

Musul konsolosluğundan kaçırma haberlerine yayın yasağı

RTÜK, Musul'daki başkonsolosluk binasından kaçırılan Türk vatandaşlarının güvenliği gerekçesiyle, olayla ilgili haberlerin yayımlanmasının mahkeme kararıyla yasaklandığını duyurdu.

Abone ol

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda bulunan diplomatik personel, güvenlik görevlileri ve ailelerinin durumuyla ilgili yayın yasağı getirildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) internet sitesinde yayımlanan kararın, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verildiği belirtiliyor.

Dün verildiği belirtilen "2014/566 Değişik İş No’lu" kararda, kaçırma olayıyla ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun 2014/84425 sayılı bir dosya açtığı hatırlatılarak şöyle deniyor:

"Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğunda bulunan ve IŞİD terör örgütü tarafından bilinmeyen bir yere götürülen Türk vatandaşlarının güvenliklerinin sağlanması için, soruşturma tamamlanıncaya kadar her türlü yazılı, görsel basın ve internette CMK 157 ve 5187 Sayılı Basın Kanununun 3 ve Anayasanın 26/2 maddesi gereğince yayın yasağı konulmasına karar verilmiştir."