BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Onlar eylemlerini sürdürüyor

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, 19 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemine Dağkapı Meydan...

Abone ol

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, 19 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattıkları oturma eylemine Dağkapı Meydanı’nda devam ediyor.
Çeşitli tarihlerde çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin 19 Mayıs günü Diyarbakır’da başlattıkları oturma eylemi sürüyor. Yaklaşık 30 gündür oturma eylemlerine devam eden ailelerden Muhammed Emin Önalan’ın dedesi Sabri Önalan, torununun bulunması için yetkililerden yardım istedi. Çocuklarının götürülmesi ile ilgili yetkililerin ellerinden geleni yapması gerektiğini kaydeden Sabri Önalan, "Ciğerimiz sadece bir gün değil her gün yanıyor. Çocuklarımızın bize bir an önce getirilmesini istiyoruz. Çözüm sürecinin devam etmesi ve memlekete huzur gelmesini istiyoruz. Bütün milletvekillerine sesleniyorum çocuklarımızı getirin. Bizim burada herhangi bir parti, kurum ve sivil toplum örgütlerine düşmanlığımız bulunmamakta. Çocuklarımız gitmiş zaten ciğerimiz yüreğimiz yanıyor. Başbakanımız ve tüm yetkililere çağrıda bulunuyorum herkes gönül nispetinde elini taşın altına koysun bir an evvel çocuklarımızı getirsinler" diye konuştu.
(İHA)