BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.438,81
HABER /  GÜNCEL

Muş Bulanıkta bulanık işler

İki kişinin kalaşnikoflu saldırıdan sonra yaşamını yitirdiği Muş Bulanık'ta yaşanan olayla ilgili yeni iddialar var...

Abone ol

Muş Bulanık'ta iki kişinin öldüğü olaylarla ilgili ortaya çıkan bulgular yeni iddiaları da gündeme getiriyor. Necmi Oral'ın otopsi sonrasında da ‘üst katlardan ateş edildiği’ iddiası ortaya atıldı.


Sabah gazetesinden Ersan Atar'ın haberine göre, DTP'nin kapatılması kararını protesto amacıyla Muş'ta düzenlenen gösterilerde bilinenin aksine iki ölüm olayının da peş peşe yaşanmadığı, iki ölüm arasında bir saatlik bir zaman dilimi bulunduğu belirlendi.


Alınan bilgiye göre, olayda ilk ölen 19 yaşındaki açık lise öğrencisi Necmi Oral'a şu ana kadar tespit edilemeyen bir silahla ateş edildi. Otopsi bulgularına göre de Oral'ın ölümüne neden olan atış, Adli Tıp'ta "dikine atış" olarak nitelendiriliyor.


İncelemeye göre mermi Oral'ın şakak kısmına yukarıdan açılan ateşle isabet etti. Bu durum da atışın kalabalığın üzerine doğru üst katlardan yapılmış olduğu şüphesini güçlendirdi.

 

‘GÖRÜN NELER OLACAK’

 

Olayların büyümesine neden olan esnaf Turan Bilen'in aracı ve dükkanına yönelik saldırı nedeniyle kendisini korumak amacıyla ateş ettiği ileri sürülürken, Muş Baro Başkanı Avukat Sebahattin Göçmen, ilginç bir iddia ortaya attı. Göçmen, olaydan sonra esnaf Bilen'in akrabalarıyla görüştüğünü ve akrabalarının, "Biz kendisini ‘kepenklerini herkes kapatacakmış. Sende kapat’ diye bir gün önce uyardık. Kabul etmedi. Bize, ‘yarın neler olacak göreceksiniz’ dedi" şeklinde konuştuklarını söyledi. Göçmen, “Tanıklar esnaf Turan Bilen'in nasıl ateş ettiğini tam tanımlayamıyor. Bana anlatılana göre, polis sis bombasını atıp ortalığı sis bastıktan sonra ateş açılmış" dedi. Bu arada Turan Bilen’in savcılık sorgusunun Muş Emniyet Müdürlüğü’nde yapıldığı ileri sürüldü.

İnsan Hakları Derneği’nin olayı ilişkin raporunda ise “JİTEM’le ilişkisi olan Bilen’in silahla dükkana geldiğini üzerinde çelik yelek bulunduğu, Bilen dışında dükkanda bulunan iki kişinin ise kar maskesi taktıkları ve dükkanın ikinci katından üç kişinin ateş açtığı” iddia edildi.