BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  MEDYA

Muhteşem Yüzyıl'dan muhteşem veda

Muhteşem Yüzyıl, dördüncü sezonunda ekrana veda etti.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl final bölümüyle Türkiye'ye ekrana kiletledi! Türk dizi tarihinin en başarılı dönem dizilerinden olan Muhteşem Yüzyıl'ın final bölümünün en dikkat çeken anları, Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar kalesinin alınması için askerlere seslenişi ve ölüm sahnesi oldu.

Türk dizi tarihinde "muhteşem bir devir" daha kapandı! Muhteşem Yüzyıl, dördüncü sezonunda ekrana veda etti. 139. final bölümünde Kanuni Sultan Süleyman, "hayalim" dediği Zigetvar Kalesi için son seferine çıktı. 

RAHATSIZLIĞINA RAĞMEN SEFER

Senaryoda yer alan bazı sahneler nedeniyle oldukça eleştirilen bir dönem siyasetin dahi hedef tahtasına oturtulan Muhteşem Yüzyıl'ın final bölümü Kanuni Sultan Süleyman'ın ölümüyle sonlandı. Yapımcılar Süleyman için Yasin okuttu, ekrandaki ney sesine dostu Pargalı İbrahim Paşa'yı seslendiren Okan Yalabık eşlik etti.

muhtesem-yuzyil.jpg

"HÜNKARIM VAKİT GELDİ"

Sosyal medyanın da gözdesi olan Muhteşem Yüzyıl'ın final bölümündeki iki sahnesi büyük ilgi gördü. İlk sahne Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar Kalesi'yle ilgili yakın ekibinden "kale düşmeyecek" bilgisini aldıktan sonra askerlere yaptığı konuşması oldu. Burada Zigetvar kalesi için "daha fazla vaktim yok" diyerek askerlere seslenen Sultan Süleyman, kalenin fethini istedi. Dizinin en beğenilen sahnesi ise Sultan Süleyman'ın son nefesini verdiği sahne oldu. Ney sesine eşlik eden Pargalı İbrahim, Sultan Süleyman'a "hünkarım vakit geldi" diye seslendi. 

SIRA KÖSEM SULTAN'DA

Muhteşem Yüzyıl, sona ererken yapımcı firma izleyenlere bir de sürpriz yaptı. Aksoy Film'in Kösem Sultan için hazırlığa başladığını duyurmasının ardından Muhteşem Yüzyıl'ın yapımcısı Timur Savcı kendi Kösel Sultan'ın fragmanını yayınladı ve Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan'ın önümüzdeki sezonda Star TV'de ekranda olacağını duyurdu.

PEKİ KİMDİR BU KÖSEM SULTAN? 

Kösem Sultan, her ne kadar son tarih çalışmalarında Hürrem'in gölgesinde kalsa da Osmanlı Tarihi'nin en güçlü kadın figürüdür. Hürrem'in ömrü Valide Sultan olmaya yetmese de Kösem Sultan hem iki oğlunun hem de torununun padişahlığını görerek sarayın en güçlü kadını olmuştur. HABER İÇİN TIKLAYIN


SULTAN SÜLEYMAN'IN ÖLÜM SAHNESİ
 



İŞTE MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SULTAN'IN İLK FRAGMANI