BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem depremi

Yapımcısıyla restleşerek Almanya'ya giden Meryem Uzerli'nin dönmeme ihtimaline karşılık ikinci bir senaryo hazır edildi.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli geçen pazar akşamı apar topar gittiği Almanya'da sessizliğe büründü. Yapımcısıyla restleşerek soluğu Berlin'de ailesinin yanında alan Uzerli dizideki arkadaşlarıyla da irtibatını kesti.

Cep telefonunu babası Hüseyin Uzerli'ye veren ünlü oyuncunun, İstanbul'a dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor. Baba Uzerli'nin arayanlara 'Meryem tedavi görüyor. Ne zaman iyileşir bilmiyorum" dediği öğrenildi.

YENİ OYUNCU ARANIYOR

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, yapım şirketi TİMS ise her türlü olumsuzluğa karşılık önlemini şimdiden aldı. Meryem Uzerli'nin dönmeme ihtimaline karşılık ikinci bir senaryo hazır edildi. Uzerli dönmezse Hürrem Sultan senaryo gereği oğlu Şehzade Mehmet ile Amasya sancağına gönderilecek. Dizi 3 bölüm sonra yani 19 Haziran'da sezon finali yapacak. Yapım şirketinin yeni sezon içinse Hürrem Sultan'ı canlandıracak başka bir oyuncu arayışı içine gireceği öne sürüldü.

KANUNİ KADAR İSTİYOR

"Çok çalışıp az kazanıyorum" diyen Meryem Uzerli diziden haftalık 12 bin 500 Euro (30 bin TL) kazanıyor. Ünlü oyuncunun konaklama giderleri de yapım şirketi tarafından karşılanıyor. Ancak Uzerli'nin dizide Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç kadar ücret isteği iddia edildi. Ergenç bölüm başına 65 bin TL kazanıyor.

100. BÖLÜMÜ YETİŞTİRME PLANI

Büyük şok yaşayan ve kaseti Star TV’ye veremeyen ekip şimdi tanıtımları dönen 100. bölümü önümüzdeki çarşambaya yetiştirmeye çalışıyor. Eksik sahneleri olan bölümün montajda toparlanıp yayına hazır hale getirilmesi için çalışmalar sürüyor.

DİZİ GEREĞİ ÖLDÜRÜLEBİLİR!
HABERİN DEVAMI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]
Dizi sürelerine isyan eden Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli, pazar günü Berlin'e gidip dönmedi. "Psikolojim bozuk, tedavi olacağım" diyen Uzerli, dönmesi için ikna edilmeye çalışılıyor. Alman vatandaşı olması Uzerli'nin lehinde sözleşme açığına yol açtı. Bu sebeple yasal yaptırım konusunda sıkıntı yaşanıyor. Star TV yayınlanamayan son bölüm için en az 1 milyon dolar zarar etmiş durumda.

Hal böyle olunca, dönmeyeceğini kesin bir dille açıklayan Meryem Uzerli'nin yokluğu erken finali gündeme getirdi. Bir başka senaryo ise Hürrem'in tarihsel gerçekler ışığında erken öldürülebileceği..

DÖNDÜRELEMEYİNCE 100. BÖLÜM YAYINLANAMADI

Milliyet gazetesinin haberine göre tüm dünyada 220 milyon seyirciye ulaşan ilk Türk dizisi olan Muhteşem Yüzyıl'ın geçen çarşamba duyuruları yapılan 100. bölümü ekrana gelmedi. Fragramı yayınlanan bölümün Hürrem Sultan ’ı canlandıran Meryem Uzerli yüzünden yetişmediği ortaya çıktı. Haftasonu sevgilisi Can Ateş ile Bodrum tatilinde çıplak ayakla sahilde yürürken ve oldukça keyifli haliyle objektiflere takılan Uzerli, pazar günü setten habersiz Berlin’e ailesinin yanına gitti. Yaptığı anlaşmada 3 haftada bir ailesini görme hakkı bulunan Uzerli, çekim için aradıklarında set ekibini şoke eden bir yanıt verdi.

STAR TV'YE EN AZ 1 MİLYON DOLARLIK ZARAR

Psikolojisinin çok çalışmaktan ve düzensiz set saatlerinden dolayı bozulduğunu ve bir kliniğe yatıp tedavi olacağını belirten Uzerli, İstanbul ’a dönmeyeceğini söyledi. Yapım şirketi Tim’s Production ne yapacağını şaşırdı. Uzerli bir türlü Türkiye ‘ye dönmesi için ikna edilemeyince 100. bölümün eksik sahneleri de tamamlanamadı. Kolaj bölüm yayınlamak zorunda kalan Star TV en büyük gelir kaynağı olan dizinin yeni bölümü yayınlamadığı için en az 1 milyon dolar reklam geliri kaybetti.

SÖZLEŞMESİNDEKİ AÇIĞI DEĞERLENDİRDİ

Uzerli gelmeyince çekimler durduruldu ve sete 1 hafta repo verildi. İki ay önce sette “Ben mayıs ayında çeker giderim, buralarda durmam” dediği ifade edilen Uzerli’nin “Dönmezsen çok büyük dava açılır” sözüne de “Ben Alman vatandaşıyım, o anlaşma Türkiye’de geçerli” dediği öne sürüldü. Uzerli’nin bölüm ücretinin geçen günlerde rekor bir zamla 35 bin TL’ye çıkarıldığı gündeme gelmişti. Uzerli’nin dönmesini bekleyen yapım şirketi şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor.

ÇÖZÜM ARANIYOR

Elinde eksik 1 bölüm olan Tim’s, bir yandan da çözüm üretmeye, eğer dönmezse dizinin en sevilen ana karakterlerinden biri olan Uzerli’siz ne kadar idare edebileceğinin formülünü arıyor. Dizinin oyuncuları önceki gece bir mekanda buluşup durum değerlendirmesi yaptı. Öte yandan Uzerli’nin sigortacı sevgilisi iş adamı Can Ateş ile arasının da iyi olduğu ve bir ayrılığın yaşanmadığı ifade edildi.

MERYEM UZERLİ'NİN DİZİ SÜRESİNE OLAN İSYANI

Son aylarda katıldığı ödül törenlerinde Uzerli, dizi sürelerine isyan etmiş ve “Uzun zamandır aynaya baktığımda Hürrem’i görüp, Meryem’i özlüyorum. Bazen psikolojik olarak çok yoruluyorum, bazen bu hayat hiç kolay değil. Türkiye’de diziler çok uzun, bu da manyaklık! 100 dakika, 110 dakika, 120 dakika bir dizi... Hayatta öyle bir iş yok! Lütfen bütün kanallara söylüyorum, dizi sürelerini 60, 50, 45 dakikaya indirin. Hepimiz mutlu olalım, çünkü ben hiç mutlu değilim!” demişti.

Uzerli, geçen hafta da instagram sayfasında “Bu güzel ülkedeki oyuncuların hakları için mücadele veriyorum. Bu yüzden yanlış anlaşılmayı da, kendimi sevimsiz kılmayı da göze alıyorum." demişti.