BIST 8.739
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.236,02
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muhtarlar zirveden çok memnun

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in geleneksel hale getirdiği 4. Muhtarlar İstişare Toplantısı’na katılan muhtarlar, buluşmanın çok verimli geçtiğini söyledi.

Abone ol

Muhtarlar, taleplerini yüz yüze iletebilmenin yanında, belediye yetkilileri ile hizmetlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Seminer, tiyatro gibi etkinliklerle dolu dolu iki gün geçiren muhtarlar, kaynaşma imkanı da buldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Muhtarlar İstişare Toplantısı, Gazipaşa’dan Kaş’a 800 muhtarı buluşturdu. Belek’te 5 yıldızlı Granada Luxury Otel’de eşleri ile birlikte ağırlanan muhtarlar, verimli bir hafta sonu geçirdi. 2 günlük kampta muhtarlar, ilçe koordinatörleri, meclis üyeleri, belediye bürokratları ile bir araya gelerek, değerlendirmeler yaptı. Hizmetlerle ilgili fikir alışverişinde bulunulan muhtarlar, sorun ve taleplerini yüz yüze iletme fırsatı yakaladı. Büyükşehir Belediyesi bürokratları yapılan, yapılacak ve devam etmekte olan çalışmalarla ilgili muhtarlara bilgi verdi. Antalya’nın dört bir yanından gelen muhtarlar, toplantı sayesinde tanışma ve kaynaşma imkanı buldu.  

VERİMLİ TOPLANTILAR

Muhtarlar Zirvesi, verimli toplantıların yanı sıra keyifli etkinlikleriyle de katılımcılara motivasyon kaynağı oldu. Muhtarlar, toplantı ve seminerlere katılırken, eşleri de unutulmadı. Muhtar eşleri için Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın sevilen oyunu "Tarla Kuşuydu Juliet" sahnelendi. Toplantı sonunda düzenlenen Gala Yemeği renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geceye eşi Ebru Türel ile birlikte katıldı. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selcan Kökcen Şahin, sevilen türküleri muhtarlar ve eşleri için seslendirdi. 

DOLU DOLU İKİ GÜN GEÇİRDİLER 

Dolu dolu iki gün geçirdiklerini belirten muhtarlar, istişare toplantısının çok verimli geçtiğini söyledi. Sorun ve taleplerini birebir iletme imkanı yakaladıklarını anlatan muhtarlar, geleneksel hale gelen buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’de ilk olan MUBİM’in işlerinde büyük kolaylık sağladığını anlatan muhtarlar, talep ve sorunlarını tek tuşla çözebildiklerini ifade etti. Muhtarlar, Büyükşehir Yasası sayesinde hizmetle buluştuklarını da kaydetti. 

BÖYLE BAŞKAN HER ZAMAN GELMEZ 

Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, dernek ve Antalyalı muhtarlar adına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederek; “MUBİM projesi Türkiye’ye örnek bir proje. Buraya gelen muhtarlarımız ve eşleri çok mutlu. Başkanımıza bir sevgi seli var. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrılıyoruz. Böyle başkan her zaman gelmez. Menderes Başkanım muhtarların gönlünde taht kurdu. Biz nasıl ailemizde babalık görevimizi yapıyorsak Menderes Türel de bizlere babalık yapıyor” diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR YASASINA ENDİŞEYLE BAKTIK

Büyükşehir Yasasına ilk başta tereddütle yaklaştığını anlatan Alanya Mahmutseydi Mahalle Muhtarı Mehmet Kanmaz, şunları söyledi; “Büyükşehir Yasası geleceği zaman ben de dahil Antalya’dan Alanya’ya hizmet nasıl gelecek diye endişemiz vardı doğrusu. Baktık ki öyle değil. Bugün benim mahallemde 16 kilometre sıcak asfalt yapıldı. Bu hizmetler mahallemizin vitrini oldu resmen. Büyükşehir Yasasındaki endişelerimiz boşa çıktı. Başkanımıza, koordinatörlerimize bir telefon kadar yakınız. MUBİM sisteminden ben çok memnunum. İstişare toplantılarımızın çok verimli olduğuna inanıyorum. Sayın başkanımıza binlerce kez teşekkür ediyorum.” 

TÜREL BİZZAT ARAYIP BİLGİ ALIYOR 

Manavgat İlçesi Çardak Mahallesi Muhtarı Hilmi Mutlu, “Toplantıdan fevkalade memnun kaldık. 4 yıldır katılıyorum. Menderes Başkanımız mahallelerimizin ihtiyacı olan hizmetleri sağlıyor. MUBİM sistemi üzerinden yazıyoruz veya doğrudan başkanımıza telefonla ulaşıyoruz. Bizleri arıyor, ilgileniyor hatta problem çözüldü mü diye kendisi arayıp teyit ediyor. Şahsım ve mahallem adına Menderes Başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

4 çocuk annesi Gündoğmuş Fatih Mahallesi Muhtarı Birgül Tokaç ise, “Organizasyon çok güzeldi, çok verimli bir istişare toplantısı oldu. Muhtarlarımızla tanışıyoruz, isteklerimizi, ihtiyaçlarımızı başkanımıza iletmek daha kolay oluyor. Eğitim programları ve etkinliklerle keyifli iki gün geçiriyoruz. Çok memnunuz” dedi. 

BELEDİYEDE EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM

Yüksekalan Mahalle Muhtarı Yüksel Şen ise şunları dile getirdi: “Büyükşehir Belediyemizin hizmet binası benim mahallemde. Ben Menderes Türel gibi bir başkana muhtarlık yapmaktayım. Belediye’ye gittiğimde sanki evimdeymişim gibi hissediyorum. Aynı sıcaklık burada da var. Böyle güzel bir ortamda muhtarlarımızla dostluklar kuruyoruz. Onların sorunlarını da görme şansımız oluyor. İstişare toplantımızda çok güzel vakit geçirdik. Bu sıcak ortamda güzellik de kendiliğinden geliyor zaten.” 

MUBİM İLE HER ŞEYİ ÇÖZÜYORUZ 

Kepez Barış Mahalle Muhtarı İsmet Keskin “Eskiden belediye başkanının yanına gidilir, istekler sunuldu. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, MUBİM’i kurarak bizleri artık sorunlarımızı dinlemek için değil muhabbet etmek için ağırlıyor. MUBİM’den her şeyi çözüyoruz. Tüm taleplerimiz yerine getirildi. Bu istişare toplantısı da bizi çok mutlu ediyor. İyi ki böyle bir dönemde iyi ki böyle bir zamanda Menderes Başkanımızla çalışmaktayım” şeklinde konuştu.

Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu “Güzel bir istişare toplantısı oldu. Mahallelerimizin eksiklerini daire başkanlarımıza, birim müdürlerimize anlattık. Menderes Başkanımla zaten sürekli görüşüyoruz. Bizi eşlerimizle böylesine güzel bir toplantıya, böylesi güzel bir otelde davet ettiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“HAREKETLİ EĞLENCELİ BEREKETLİ”

Konyaaltı Gürsu Mahalle Muhtarı Esma Yıldız “MUBİM toplantıları hareketli, eğlenceli ve bereketli geçiyor. Bütün muhtarları 4 yıldır bir araya getirdiği için başkanımız Menderes Türel’e çok teşekkür ediyoruz. Etkinlikler de çok keyifli geçti” dedi. 

Demircikara Mahalle Muhtarı Ayçe Peçen de şunları ifade etti: “Yapılan hizmetler için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Mahallemde yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları yapıldı. Bu hizmetleri MUBİM aracılığıyla gerçekleştirdik. Eksiklerimizi bildirdik ve çalışmalarımız tamamlandı. Aynı zamanda istişare toplantımızda muhtar arkadaşlarımızla buluştuk, hasret giderdik.”