BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

MİT'teki ölümlerin üstündeki sır perdesi

MİT'in, son 6 ay içerisinde 5 emekli mensubunun ölmesi ile ilgili incelenme yaptırdığı ve özel ekip kurduğu öğrenildi.

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli 5 kişinin 6 ay içinde ölümleri MİT'i harekete geçirdi. MİT, ölümlerin ardındaki gerçekleri araştırmak için özel bir ekip kurdu.

Habertürk Gazetesi'nin bir MİT yetkilisine dayandırdığı habere göre, MİT mensubu kişilerin ölüm olayılarını emniyetin yaptığı soruşturmalardan bağımsız olarak inceleyen MİT, ölümlerin MİT mensubu olmaları nedeniyle gerçekleşip gerçekleşmediğini araştırdı. Ölen MİT'çilerin çalıştığı dosyalar ve örgütlerin hedefi haline gelip gelmedikleri üzerine titizlikle çalışıldı.

BAĞLANTI ÇIKMADI

İntihar, kalp krizi ve bıçaklı saltırı sonucu gerçekleşen ölümlerin, MİT'çi olmalarıyla bağlantısı belirlenemedi. Bir şüpheye ulaşmayan MİT, dosyaları kapattı.

YA AKTER DOSYASI?

Son olarak Bodrum'da evinin banyosunda ensesinden 3 kurşunla vurularak öldürülmüş halde bulunan Haluk Akter'le ilgili araştırma ise sürüyor. Akter'in eski eşi ve kızı, ölümünün şüpheli olduğunu açıklamıştı.

DERİN DOSYALAR

63 yaşındaki Akter, emekli polis müdürü ve MİT elemanıydı. Akter, 1987'de "Polis-mafya-siyaset" ilişkilerini ortaya çıkaran ünlü. Birinci MİT Raporu'yla gündeme geldi. MİT Arşiv Sorgu Müdürü Ferdi Tamer ile MİT elemanı Haluk Akter'in telfon konuşmaları gazetelere yansımıştı. Raporu yazan Mehmet Eymür ile Hiram Abas ve Korkut Eken görevden uzaklaştırılmıştı. Ferdi Tamer, emekli olduktan sonra tüpgaz bayii açmış ve 1990'da dükkanında öldürülmüştü.

"KAMBUR ALİ " KAMERADA

Akter'in Susurluk, Tahsin Şahinkaya, Dündar Kılıç, Asil Nadir gibi önemli pek çok dosyada etkili görev yaptığı ileri sürüldü. Ailesi, MİT'e çalışırken tanıştığı pek çok karanlık insanın intikam almak ya da yararlanmak için onu taciz ettiğini iddia ediyor. İddiaya göre Akter'in evine iki kadınla birlikte geldiği güvenlik kameralarına yansıyan kişi "Kambur Ali" lakaplı bir MİT muhbiri.

6 AYDA ÖLEN MİT MENSUPLARI

AHMET SÜREYYA: 20 Ekim 2010 tarihinde, evinde yerde yatmış halde bulundu. MİT Kocaeli Şube Müdürü olarak görev yapan Süreyya, İzmit Turgut Mahallesi'ndeki kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği açıklandı.

SEMRA MALİŞ: 22 Ekim 2010 tarihinde Kadıköy Bostancı'da, oturduğu apartmanda ölü olarak bulundu. MİT İstanabul Bölge Müdürlüğü'nde emekli olan Maliş , 7. kattaki evinin balkonundan düşerek öldü. Polisler cesedi bulduktan sonra Maliş'in dairesinde çıkıp, hiç bir seyden haberi olmayan emekli astsubay eşine ölümü bildirdi. Bu olay intihar olarak kayıtlara geçti.

ADNAN KILIÇ: 21 Kasım 2010 yılında öldü. MİT çalışanı Kılıç, Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, asker uğurlama eğlencesinde, gençler arasında çıkan kavgayı ayırmak için araya girince yaşamını yitirdi.

TEVFİK ATASEVEN: MİT çalışanı olan Tevfik Ataseven, 16 Şubat 2011 günü İzmit Gütepe'deki evinde asılı olarak bulundu ve eşinden ayrıldığı için bunalıma girdiği iddia edildi.