BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  GÜNCEL

Minik Cereni cep mesajı kurtardı

Minik Ceren'i kaçırdılar, polis 4 saat içinde baskın yaptı kızı kurtardı. Ceren'i kurtaran ise çekilen bir cep mesajı!

Abone ol

Adana’da biri kadın 3 kişinin fidye için kaçırdığı 5 yaşındaki Ceren Akyel, “Teyze beni kaçırdılar” diyerek yardım istediği kadının cep mesajı sayesinde 4 saat içinde kurtarıldı. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Eşinden ayrılan 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Gülşen Tüzer, parasız kalınca, bir süredir ilişkide olduğu şoför 23 yaşındaki Hilmi Köse’ye, “Tanıdığım zengin bir aile var. Onların kızını kaçıralım ve fidye isteyelim” teklifinde bulundu. Tüzer’in bu konuda ikna ettiği Köse de arkadaşı 23 yaşındaki Emre Kavlak’a durumu anlattı. Plan yapıldı ve Gülşen Tüzer, kaçıracakları çocuğun kalması için “Bir çocuk var, birkaç günlüğüne bakar mısın” dediği Nurten Karsantı ile anlaştı.

Gülşen Tüzer yanına Hilmi Köse ve Emre Kavlak dün öğlen saatlerinde eylemi gerçekleştirmek üzere, eski komşusu olan 41 yaşındaki Dürdane Akyel’in evinin bulunduğu Mahfesığmaz Mahallesi’ne gitti. Köse ve Kavlak inşaat boyacısı görünümünde sokakta dolaşırken Gülşen Tüzer de Dürdane Akyel'in evine girdi. Tüzer bir fırsatını bulup kaçıracakları minik Ceren'i, dışarda dolaşan suç artaklarına gösterdi.

BAKKALA GİDERKEN KAÇIRILDI

Gülşen Tüzer, minik Ceren'in yalnız başına dışarı çıkmasını sağlamak için “Marketten ekmek al gel” diyerek gönderdi. Dışarda bekleyen Hilmi Köse ve Emre Kavlak, çocuğu otomobile bindirerek kaçırdı.

Köse ve Kavlak, minik Ceren'i daha önceden bakması için anlaşılan Nurten Karsantı’ya teslim ettikten sonra, çocuğun annesi Dürdane Akyel'e cep telefonu mesajı çekip, çocuğunu kaçırdıklarını bildirdi ve serbest bırakmak için 200 bin lira fidye istedi.

“TEYZE BENİ KAÇIRDILAR”

Dürdane Akyel polisi arayarak olayı anlattınca gelen polisler durumundan şüphelendikleri Gülşen Tüzer’i gözaltına aldı. Bu sırada, çocuğun ailesinin bir yere gitmesi nedeniyle kendisine bırakıldığını sanan bakıcı Nurten Karsantı, Ceren Akyel’in “Teyze beni kaçırdılar. Zorla buraya getirdiler. Ne olur beni anneme götür” demesiyle şoke oldu.

Karsantı da Gülşen Tüzer’e cep telefonundan, “Bu çocuk kaçırıldığını söylüyor. Gelin, bunu alın. Ailesine teslim edin. Ben bakamam” mesajı çekti. Gözaltında bulunan Gülşen Tüzer, gelen bu mesajı polisler okuyunca, her şeyi itiraf etti.

Hemen harekete geçen polis, minik Ceren'i kaçıran Hilmi Köse ve Emre Kavlak'ı yakaladı ve Nurten Karsantı'nın evine giden ekipler çocuğu kaçırıldıktan 4 saat sonra kurtarıp ailesine teslim etti.

Çocuk kaçırma suçlamasıyla emniyeteki sorgularından sonra adliyeye sevk edilen Gülşen Tüzer, Hilmi Köse ve Emre Kavlak, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı.

‘TEYZE BANA İYİ DAVRANDI, KORKMADIM’

Adana'da 200 bin TL fidye için kaçırılan Ceren Akyel, kurtarıldıktan sonra annesi Dürdane Akyel'in gözetiminde evlerinin bulunduğu apartmanın bahçesinde oynamaya başladı. Mahallede çok sevilen minik Ceren, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben fırına ekmek almaya gitmiştim. İki adam yanıma gelip, ‘Annen seni bekliyor, gel biz götüreceğiz’ dediler. Sonra otomobile bindik, bir eve götürdüler. Tanımadığım birinin annesi yada teyzesinin evine gittik. Ondan sonra beni kucağına aldı, biraz sevdi. Bana, ‘Kahvaltı yaptın mı?’ dedi, ‘hayır’ dedim. Kahvaltı hazırladı yedik. Bana çok iyi davrandı. Sonra ‘Beni kaçırdılar teyze, ne olur beni anneme götür’ dedim. Bana çok iyi davrandı. Sonra polis geldi, bizi götürdü.”

Anne Dürdane Akyel de komşusunun böyle bir şeyi yaptığına inanamadığını belirterek, “Hiç aklıma bile gelmezdi. Sürekli evime gelir, konuşurduk. Fidye işini nasıl çıkardı, anlamadım?” diye konuştu.