BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.438,93
HABER /  GÜNCEL

Özgür-Derden başörtüsü eylemi

Özgür-Der Saraçhane Parkı'nda başörtüsü yasağını protesto etti. Katılımcılar özgürlüklerin genişletilmesini istedi.

Abone ol

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Saraçhane Parkı'nda basın açıklaması yaparak başörtüsü yasağını protesto etti. Yasakların kaldırılmasını isteyen katılımcılar, özgürlüklerin herkes için genişletilmesini istedi.

Fatih Saraçhane Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında dernek yöneticileri ve diğer konuşmacılar başörtüsü konusunda devam eden yasakların kaldırılması yönünde açıklamalarda bulundu. Taşıdıkları pankartlar ve sloganlarla yasakları protesto eden grup, 'Herkes için adalet başörtüsüne özgürlük, Genelkurmay had bildirmeyi bıraksın kışladaki cinayetlerin hesabını versin, Hak ve adalet temelli çözüme evet, Yasakçılar Silivri'de yasakları yürürlükte.' yazılı pankartlar taşıdı. Konuşmalar sırasında sık sık slogan atarak konuşmacıları destekleyen katılımcılar, 'Yasakçılar gidecek direnenler kazanacak, Yaşasın İslami mücadelemiz' şeklinde slogan attı.

Basın açıklamasına katılan İlim ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Başkanı Mehmet Pamak, özgürlüklerin sadece bir kesim için değil herkes için istenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de yıllardan beri süren statükocu anlayışın sonu gelene kadar meydanlara çıkarak haklarını arayacaklarını dile getiren Pamak, bazı medya kuruluşlarının sadece liberallerin özgürlüğünü savunduğunu ifade etti.

Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Rıdvan Kaya da, tartışılan demokratik açılım konusunda bazı siyasi partilerin karşı görüş belirttiğini söyledi. Açılım ile ilgili bazı üslup tartışmalarının da gündeme geldiğini belirten Kaya, engellemeler olduğunu ve bazı kesimlerin sorunlar karşısında barikat oluşturduklarını savundu. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni askeri kışkırtmakla suçlayan Kaya, Demokratik Toplum Partisi'ni de abartılı isteklerde bulunmakla eleştirdi. Kaya, hükümetin de gerekli cesareti gösteremediğini öne sürdü.

Okulların başlamasıyla birlikte başörtüsü yasağının yeniden başlayacağını dile getiren Kaya, "Okullar açılıyor, kızlarımız yine okullara alınmayıp dayatmalara maruz kalacaklar. Yine çocuklarımız kalorifer dairelerinde, çatı katlarında namaz kılacak. Medyada da bu görüntüler yer alacak." ifadelerini kullandı.