BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.438,17
HABER /  GÜNCEL

345 kmlik Zafer Koşusu başladı

Afyonkarahisar'dan Antalya'nın Tekirova ilçesine kadar koşulacak 345 kilometrelik Zafer Koşusu düzenlenen törenle başladı.

Abone ol

Büyük Taarruz'un 87. yıldönümü nedeniyle, Afyonkarahisar'dan Antalya'nın Tekirova ilçesine kadar koşulacak 345 kilometrelik Zafer Koşusu düzenlenen törenle başladı.

Zafer Koşusu nedeniyle Afyonkarahisar Büyük Taarruz Şehitliği'nde bayrak teslim töreni düzenlendi. Burada konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyon'da Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinliklerinin her geçen yıl daha çok katılımla kutlandığını söyledi. Bu durumdan kendisi ve Afyonkarahisarlıların oldukça mutlu olduklarının altını çizen İmga, sporu ve vatanı yoğurarak böyle bir etkinliğe imza atan Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üraz ve atletleri tebrik etti.

Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras da Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan alınan bayrağı en iyi ve en yüksek yerde muhafaza edeceklerini söyledi. Afyon'da olmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren Üras, şanlı bayrağı Afyonkarahisar'dan alıp Antalya'nın zirvesine dikmekten büyük onur duyacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yusuf Üras, Türk bayrağı ve toprağını Vali İmga'dan teslim aldı. Üras, dev Türk bayrağını, aralarında Balkan ve Avrupa şampiyonlarının da bulunduğu 13 atlete teslim etti.

Milli atletler Oktay Şensoy, Çiçek Şensoy, Tahsin Dağseven, Engin Özel, Metin Kaya, Mesut Mutlu, Kemal Ekin, Hüseyin Polat, Gül Yıldız, Demet Güvenç, Yasemin Can, Derya Demiral ve Şeyda Tekin, daha sonra 'Zaferin Zirvesinden Antalya'nın Zirvesine' sloganlı koşuya başladı. Atletler 345 kilometrelik koşularını aralıksız 21 saat sürdürerek Tekirova'ya gidecek. Tekirova Meydanı'nda Belediye Başkanı Yusuf Üras tarafından karşılanacak atletler, 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkarak, Kocatepe'den gelen bayrağı törenle göndere çekecek.