BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Midpoint Herkesin Buluşma Noktası…

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş herkesin buluşma noktası sloganı ile hizmet sektöründe 10. yılını geride bırakan Midpoint işletmeleri ile ilgili izlenimlerini sizlerle paylaşıyor.

İnternethaber seyahat uzmanı ve tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş herkesin buluşma noktası sloganı ile hizmet sektöründe 10. yılını geride bırakan Midpoint işletmeleri ile ilgili izlenimlerini sizlerle paylaşıyor.

Yoğun seyahat programlarımdan sonra bulunduğum şehirlerde o şehrin nabzını tutan mekanlarda bir soluk almak, yeme, içme, eğlenme Cafe&Bar Restoran tarzı kendine özgü misafir kitlesi olan mekanları da fırsat buldukça ziyaret etmek isterim. İşte Midpoint’te dikkatimi çeken bir işletme.

Dünden Bugüne Midpoint…

2002 yılında, ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde misafirleriyle buluşturan işletme 10 yıl içerisinde başta İstanbul’un önemli noktaları ve önemli AVM’leri olmak üzere, Ankara, Antalya, İzmir’de olmak üzere 12 şubesinde yılda 2.9 milyon misafirin buluşma noktası olmuş hizmet sektöründe şevkini, çalışma azmini, hizmet kalitesini, sürekli geliştirerek tüm yapılanmasını ziyaretçilerinin beklentilerine en doğru şekilde cevap verebilmek ve karşılıklı güveni esas alan bir sistem anlayışıyla keyifli, sıcak ve samimi, kaliteli ve profesyonel bir servis bilinciyle konuklarıyla kurduğu bağ bu işletmenin istikrarlı bir şekilde kurumsallaşıp büyümesini ve daimi tercih edilen bir mekan olmasını sağlamış.

Özellikle şehir atmosferlerinde hizmet veren mekanların belirli bir kalite standardını yakalayıp o istikrarı arttırarak sürdürebilmesi ve kalıcı olabilmesi öyle kolayda bir iş değil. 7 den 70 ‘e farklı misafir profilini bir araya getirip aynı atmosferde o mekanı tercih ediş ve geliş sebeplerini iyi tahlil edip çözüm odaklı ve kaliteli servis ve hizmet sunmak misafir ağırlama sanatının püf noktalarını çok iyi tespit etmekle mümkün olabilir.

Bir işletmede bir şeyler iyiyken, bir şeylerin eksik olması özellikle hizmet sektörü gibi zor bir alanda o işletmenin yönetim ve çalışanlarının mazeret ifadeleriyle sorunu çözmeye çalışması başarısızlıktır ama misafirini o işletmenin sahibi gibi gören patronundan müdürüne ve çalışanlarına kadar misafirlerine bu anlayışla bakan kurumların da başarısı kaçınılmazdır. Midpoint İşletmelerin de de gözlemlediğim iyi bir ekip ruhu, güvenilir ve doğru hizmet anlayışının belirli bir standartla misafirlere sunulması ve hoş vakit geçirilen, özünde herkesin Buluşma Noktası olmuş misafir memnuniyeti odaklı bir anlayışa sahip olması…

Hizmet Sektöründe bir Türk Markası

Tıpkı İlk Günkü Gibi…

Midpoint işletmeleri geride bıraktığı 10 yılda şubeleşme sürecinde büyürken hiçbir zaman şımarmamış, kurumsal kimliği ile hep aynı istikrarla ne vadediyorsa menüsünde hangi ürünü sunuyorsa, bunu yaşatması kendine özgü geliştirdiği yiyecek ve içecek reçeteleriyle farklı lezzetler üretip misafirleriyle buluşturması; bu bir makarna sosu da olabilir yada bir limonata da çok çeşitli ürün yelpazesi ile tatlıdan tuzluya özenle hazırlanmış yemek menülerinden içeceklere A dan Z’ye bir servis anlayışıyla uzun soluklu misafir kitlesine ulaşmış. Hiçbir zaman bir kerelik misafir zihniyetiyle değil geride bıraktığı 10 yıllık sürecinde daimi misafirleriyle bilinçle yürüyen, kendini yenileyerek durmaksınız çalışan bir ekip dinamiği ile sadece sahnede değil kurduğu filosuyla deneyimli arka bahçesinde ki ruhuyla, her şubesinde aynı servis kalitesiyle marka olma başarısını yakalamış ve sevenlerinin gözdesi bir işletme olmuş.

Midpoint’te Herkes Kendi Dünyasında

Samimi bir karşılamayla karşılanıp yine bekleriz, sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan çok memnun olduk diyen gülen yüzler ile uğurlandığınız mekanda, belki aileniz ile kahvaltı yaptınız, belki tek başınıza kendinizi dinlendirdiniz, belki keyifli bir yemekle iş toplantısı yaptınız, belki de başka bir şehirden beklediğiniz dostlarınızla ve sevdiklerinizle buluştunuz. Belki de alışveriş molası verip kahve içmek istediniz. Her ne sebeple olursa olsun Midpoint’te size dair bir şeyler bulacaksınız.

Ben Bir Kişiyim Ama Burada Oturmak İstiyorum

Genelde işletmelerde büyük masalara tek başınıza oturmanıza pek sıcak bakılmaz ama Midpoint’te 10 kişilik bir masaya tek başına da otursa da en iyi şekilde ağırlandığını gözlemledim ve bunun bir işletmenin misafirine verdiği değer adına çok değerli bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum.

Fast Food Hizmet Yerine Kaliteli Hizmet

Alışıla gelmiş self servis ve fast food anlayışının geride bırakılarak, birebir hizmet aldığınız, kapı girişlerinde vestiyer hizmetinden tutunda günlük gazete ve dergilerin, şalların hizmetinize sunulduğu, yılın belirli zaman dilimlerinde anneler günü, sevgililer günü ve bayramlarda yapılan sürprizler, derinlik ve kot farklarıyla mekan içi ve dışı hareketliliğin sağlanıldığı, ışık sisteminin dekoratifliği, müzik sisteminin kalitesi, günün farklı zaman dilimlerine göre seçilen müzikler, misafirin kendini keyifli hissedebilmesi için düşünülmüş incelikler ve hassas dokunuşlar.

Farklı meyvelerin ve tatların hem dekoratif hem de tadılabilir sunumlar olması, papatyalardan siklemenlere özenle seçilmiş saksı ve süs bitkilerine, bambulara, misafirin konfor ve sağlığına uygun mobilyalara kadar her şey misafir mutluluğu için düşünüldüğü atmosferiyle Midpoint her mekanında ayrı bir keyfi yaşatıyor.

Midpoint’te Çocuklar Çok Mutlu

Çocuklar için özenle hazırlanılmış menü, mama sandalyeleri, boya kalemleri, çocuk gelişimini ve eğitimini önemseyen dergiler ve sürprizlerle çocukların mutluluğu düşünülürken aynı zamanda da hamile, yaşlı ve engelli misafirlere öncelikli hizmet anlayışı da dikkatimi çekti.

Midpoint’e Veda Ederken

Haftanın 7 günü her sabah 9:00 dan gece 2:00 ye kadar herkesin buluşma noktası olan Midpoint, güler yüzlü çalışanları ve başarılı yönetim kadrosuyla misafirleriyle bütünleşmeye devam ederken her işletmeye bir Serhan Cizrelioğlu gerek diye düşündüğüm Capacity Midpoint’in başarılı ve örnek işletme müdürü, Midpoint servis, kalite ve hizmet anlayışının göstergesi olarak dikkatimi çekerken, çalışma arkadaşlarına da iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum. Hizmet sektörü gibi zor bir alanda çalışan bu genç arkadaşlarımın motivasyonunun kuvvetli olması ve birlik ruhu başarıyı getirecektir.

Özellikle Capacity Midpoint’te çalışan genç ekibin bu ruhu yaşattığını düşünüyorum. Aynı zamanda yine İstanbul’un gözde mekanı Nişantaşı Midpoint’in vefakar İşletme Müdürü Erdal Karahan’nın da işletmesine gösterdiği bağlılıkla misafirlerine gösterdiği duyarlılık dikkatleri çekiyor.

Midpoint Yönetimini ve Cengiz Sönmez’i ülkemize böyle güzel bir markayı kazandırdıkları için kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum…

Herkesin Buluşma Noktası Midpoint’te buluşmak üzere…