BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Microsoft Apple'a nasıl çalım attı

Mali sonuçlarını açıklayan Apple 35,2 milyon iPhone sattığını duyurdu. Veriler Microsoft'un son çeyrekte bu inanılmaz rakamı aştığını gösteriyor. Peki ama nasıl?

Abone ol

2014 yılı üçüncü çeyrek rakamlarını açıklayan Apple başarılı bir çeyreği geride bıraktığını duyurdu.Bu başarı Apple'ı mutlu etse de Microsoft'un bu dönemde satış sayısında rakibini geride bıraktı.

Bugün 2014 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Apple başarılı bir çeyreği geride bıraktığını duyurdu. Son üç ayda 35,2 milyon iPhone satışı gerçekleştirdiğini belirten şirket, büyük bir başarıya imza attı. Bu büyük rakam Apple'ı mutlu etse de veriler Microsoft'un bu dönemde rakibini geride bıraktığını gösteriyor.

TÜM NOKİA'LAR İPHONE'A KARŞI

Tabii ki bu kıyaslamada Microsoft'un akıllı olmayan telefonlarının payı büyük. Windows Phone 8.1 tabanlı Lumia cihazların yanı sıra, şirketin Asha serisi telefonları, bütçe dostu telefonları ve Android tabanlı Nokia X'in de katkısıyla ulaşılan rakam iPhone satış toplamını az da olsa geçiyor.

nokia-iphone.jpg

36.1 MİLYON ADET

MS'in son çeyrekte gerçekleştirdiği toplam 36,1 milyonluk mobil telefon satışının 30,3 milyonunu Lumia olmayan telefonlar oluşturuyor. Bu rakama 5,8 milyonluk Lumia Windows Phone satışı da eklenince ortaya çıkan rakam iPhone'un 35,2 milyonluk satışını az da olsa geçmeyi başarıyor.

WİNDOWS PHONE POTANSİYELİ

Windows'un Nokia 108 gibi giriş sınıfı telefonlarının da dahil olduğu bu satış rakamlarını iPhone satışlarıyla kıyaslamak tabii ki doğru değil. Ancak Microsoft'un tüm telefonlarıyla da olsa toplam çeyrek satışlarında Apple'ı geçmeyi başarması, markanın sahip olduğu potansiyeli göstermesi açısından önemseniyor. Windows Phone'u zamanla alt sınıf cihazlarda da kullanılan tek işletim sistemi olabileceği de yapılan değerlendirmeler arasında.