BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekil: 4 bakan için üzülürüm!

4 eski bakanın adının karıştığı yolsuzluk olayı için kurulan komisyonda Yüce Divan oylaması başladı, herkesin gözü kulağu komisyondan çıkacak kararda.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki kritik oylama gizli oturumla yapılıyor. Komisyonun bulunduğu salonun bulunduğu koridora komisyon üyelerinden başka kimse giremiyor.
Komisyondan çıkacak karar merak konusu. 

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan,konuyla ilgili internethaber.com'un sorularını yanıtladı. Oğan, şunları söyledi:

İNŞALLAH BEN YANILIRIM

-Komisyon karar için toplandı, siz nasıl bir karar bekliyorsunuz?

"Benim en başından beri düşündüğüm, AKP'lilerin 4 bakanını Yüce Divan'a göndermeyeceği. AKP'liler bunu da "mahkemelere güvenmiyoruz, mahkemelerde paralel yapı var" bahanesiyle açıklayacaklardır. Bu benim kişisel kanaatim ama inşallah ben yanılırım, 4 bakan Yüce Divan'a gider, suçluysa cezasını alır, suçsuz ise aklanır, Türk milletinin karşısına çıkar ve "biz suçsuzuz, mahkemede aklandık" derler. 

Aksi taktirde orada komisyon üyelerinin vereceği karar ile Yüce Divan'a gönderilmemeleri durumunda AKP ve AKP'nin bakanları ile ilgili olan kuvvetli yolsuzluk şüphesi bu defa; "demek ki bunlar çalmışlar, artık bu da bunun resmidir" olarak karşımıza çıkacaktır.

Ben kendimi hiçbir zaman mahkeme yerine koymadım, insanların, haksız, suçsuz yere günahını almaktan da korkan bir insanım, bu sebeple, insanlarla ilgili bir suçlama varsa, Türkiye'de de, dünyada da bunun yolu bellidr, gidersiniz mahkemede aklanır çıkarsınız. 

MHP'NİN DE BAŞINA GELDİ

Bu ilk defa AKP'li bakanların başına gelmiyor. MHP'li Koray Aydın'ın da başına geldi, hem de AKP'nin döneminde. Girdi, aklandı, çıktı. Daha önce onlarca bakan, onlarca partiye mensup insan girdiler, kimi ceza aldı, kimi aklandı çıktı. AKP, eğer kendi döneminde atadığı Yüce Divan'a güvenmiyorlarsa, demek ki bunlar çalmışlar, çırpmışlar diye düşünürüm.

Eldeki veriler bize şu an AKP'nin bir hırsızlık, yolsuzluk batağının içinde olduğunu gösteriyor ama bunun neticeleneceği yer mahkemelerdir. Ama malesef AKP savcıları aldı, polisleri aldı, mahkemeleri değiştirdi. Şimdi Yüce Divan'a bakanları göndermezlerse Türk milletinin kanaatinde olan yüzde 1'lik ihtimal de kalmayacak.

-Siz Yüce Divan'a güveniyor musunuz?

KENDİ ATADIĞIN HAKİME GÜVENMİYORSAN O ZAMAN HIRSIZSIN


"Güvenmek durumundayız. Bu memlekette, Yüce Divan'a, Anayasa Mahkemesi'ne güvenmeyeceğiz de neye güveneceğiz. Malesef, AKP iktidarı sayesinde bütün kurum ve kuruluşların ya içi boşaltıldı, ya törpülendi veyahut olmaz kalmaz iddilar, iftiralar atılarak kurumlar yıpratıldı. Ordu ile ilgili dün "Ergenekon!un savcısı benim" diyenler bugün "beni kandırmışlar" diyorlar. 

Türkiye bir hukuk devletiyse hukuka güvenmek zorundayız. Kaldı ki bu hukuk sizin atadığınız savcıların, hakimlerin oluşturduğu, sizin çıkardığınız kanunlarla çalışan bir sistem. Hani, kanunları biz çıkarsak, bütün savcıları, hakimleri biz atasak böyle bir iddiada bulunmaları bir ihtimal anlaşılabilir ama böyle değil. Sen şimdi kendi çıkardığın kanuna, kendi atadığın hakime, savcıya, kendi seçtiğin Anayasa Mahkemesi üyesine güvenmiyorsan o zaman sen hırsızsın, bunun başka bir izahı yok.

EĞER O KARAR ÇIKMAZSA BAKANLAR İÇİN ÜZÜLÜRÜM

Mecliste aynı çatı altında hizmet ediyoruz. Bu 4 Sayın bakanı da şahsen tanıyoruz. Bu kişiler Yüce Divan'dan kendilerini kaçırırlarsa ben onların adına üzülürüm. Gönül ister ki; bu 4 sayın bakan, komisyon farklı karar verse bile çıksınlar desinler ki; "kardeşim bizim alnımız ak, biz Yüce Divan'a gidip Türk milletinin önünde tertemiz olmak istiyoruz."  Aksi taktşrde kendilerine yazık ederler. AKP de yolsuzluk partisi olarak Türk siyasal tarihine geçer.