BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den çıkacak karara şimdiden itiraz!

4 eski bakan hakkında Yüce Divan kararı bugün. Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki oylama başladı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Eski Bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Zafer Çağlayan hakkında Yüce Divan oylaması bugün.

Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki kritik oylama gizli oturumla yapılacak. Komisyonun bulunduğu salonun bulunduğu koridora komisyon üyelerinden başka kimse giremeyecek.

KOMİSYON TOPLANDI

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu toplandı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanan Komisyon'un çalışma süresinin 9 Ocak'ta dolması nedeniyle, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gidip gitmemesine ilişkin oylama yapması bekleniyor.

Komisyondan çıkacak kararın kendisi için hiçbir anlam ifade etmediğini belirten CHP milletvekili Aykut Erdoğdu İnternethaber'e şunları söyledi:

ÇIKACAK KARARI DEĞERLİ GÖRMÜYORUM


Oylama açık yapılacağı için sürpriz bir karar çıkacağını düşünmüyorum ama çıkacak kararı da değerli görmüyorum. Çünkü, yapılan soruşturma sırasında deliller karartıldı, uzmanlara danışılmadı, deliller araştırılmadı ve suçlamalar son derece sınırlı tutuldu. Yani şu an komisyonun görüştüğü, yolsuzluk iddialarının onda biri bile değil. Binali Yıldırım'ın kurduğu 630 milyon dolarlık rüşvet havuzu ile ilgili hiçbir şey yok, mevcut iddialarla ilgili kamu kurumlarından belge istenmedi, hiçbir uzmanın görüşüne başvurulmadı, tanık polisler dinlenmedi, sonuç çıksa da benim için anlamlı değil.