BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Parsak'tan AK Parti eleştirisi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mehmet Parsak, AK Parti iktidarını eleştirdi halkın yoksullaştığını iddia etti.

Abone ol
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mehmet Parsak, 13 yıllık AKP iktidarı döneminde Türk halkının giderek yoksullaştığını söyledi. Parsak, MHP’nin iktidarında sosyal yardımların artarak süreceğini açıkladı.
 
AKP'nin bir ''ayırma'' ve ''kayırma'' partisi haline geldiğini, son günlerde kamuoyunun önüne yapılan tartışmalarla bunun teyit edildiğini anlatan Parsak, milyonlarca vatandaş sefalet içinde yaşarken iktidarın ''istikrar'' kandırmacasıyla ''ikbal'' kaygısına düştüğünü belirtti. Parsak, şöyle devam etti:
 
''AKP’nin sayısı birkaç bini geçmeyen mutlu azınlığı hariç, milletimizin her ferdi borç sarmalı içinde ekonomik sıkıntılarla boğuşmakta ve sürekli olarak geleceğinden endişe duymaktadır. Bu endişe hali ise AKP’nin en önemli silahı durumundadır. Deyim yerindeyse AKP, 'Hükümet değişikliği olursa, ortaya çıkabilecek krizin altından kimsenin çıkamayacağı” şeklindeki algı operasyonuyla, Milletimizi sürekli olarak tehdit etmektedir.''
 
İktidarın Türkiye'yi uçurumun kenarına sürüklediğini, köylünün, çiftçinin, memurun, işçinin, esnafın ve emeklinin nefes alamaz hale geldiğini vurgulayan Parsak, ''Türk milleti 7 Haziran'da ülkemizi hırsızlar mı yönetecek, yoksa temiz, namuslu ve dürüst bir zihniyet mi iktidara gelecek, buna karar verecektir'' dedi.
 
Parsak, MHP'nin 7 Haziran'da Türk milletini AKP'nin tasallutundan kurtaracağını ve iktidara yürüyeceğini ifade etti. MHP olarak, AKP'nin enkaz haline dönüştürdüğü Türkiye'nin sorunlarını bildiklerini, bunları çözmek için pek çok proje hazırladıkları belirten Parsak, ''Bize 'Kaynağını nereden bulacaksınız?' diye soranlar merak buyurmasınlar. Rüşvet ve yolsuzluk damarını keserek, hırsızın ve uğursuzun elinden devlet hazinesini alarak, bütün vatandaşlarımıza yetecek ekonomik kalkınma ve zenginleşmeyi sağlayacağımızı açıkça ilan ediyoruz'' diye konuştu.