BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li başkan AK Parti'ye destek verirse

MHP'li Başkanı Yusuf Çaylı, AK Parti'nin birinci sıra milletvekili adayı Ali Boğa'ya destek vereceğini açıklayınca partiden ihraç edildi

Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Karaçulha beldesinin MHP'li Başkanı Yusuf Çaylı, AK Parti'nin birinci sıra milletvekili adayı Ali Boğa'ya destek vereceğini açıklayınca partisinden ihraç edildi.

Fethiye'de düzenlenen Testi Festivali'ne katılan Yusuf Çaylı, burada yaptığı konuşmada akrabası olan AK Parti adayını destekleyeceğini açıkladı. AK Parti'nin birinci sıra milletvekili adayı Ali Boğa'nın dayısı olduğunu ve bu seçimlerde gerekli bütün desteği vereceğini belirten Çaylı, "Akrabam varken, ben başka kimseyi destekleyemem. Ben partiler üstü bir liderim. Belediye başkanlığı dönemimde AK Partili, MHP'li diye ayırım yapmadım. Onun için de akrabam olan Muğla birinci sıra milletvekili adayı Ali Boğa'ya tam destek sözü veriyorum. Sizler de destek olun. Sizin Ankara'daki işlerinizin çözümü noktasında bu işlere aracı ben olacağım." dedi.

Bu açıklamanın ardından olağanüstü toplanan MHP Fethiye İlçe Teşkilatı, Yusuf Çaylı'nın partiden ihraç edildiğini duyurdu. İlçe teşkilatı, yaptığı yazılı açıklamada MHP'nin 42 yıllık geçmişinde satılmışlara ve satmışlara hiçbir zaman prim verilmediği ifade edildi. MHP çatısı altında seçime girenlerin partiye ihanet etme lüksü bulunmadığının ifade edildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Daha önce yapmış olduğu disiplinsiz davranışları nedeni ile uyarmış olduğumuz Yusuf Çaylı, yaptığı konuşması ile bardağı taşırmıştır. Kimse kendisini partiler üstü göremez. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi temsil eden ilçe yönetim kurulumuz, aldığı karar ile parti disiplin kuruluna gönderilen Yusuf Çaylı'yı partiden ihraç etmiştir."

AK Parti Muğla birinci sıra milletvekili adayı Ali Boğa, Çaylı'nın desteğinden memnun olduğunu açıkladı. Karaçulhalı olduğunu ve doğduğu yerin belediye başkanının kendisini desteklemesinin sevindirici olduğunu ifade eden Boğa, Çaylı'ya teşekkür etti.