BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç MHP'yi malum kasetle vurdu

Devlet Bakanı Arınç, önce Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi ardından da MHP'yi kasetle vurdu

Abone ol

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde seçim bürosu açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin Zonguldak mitinginde Başbakan Erdoğan Erdoğan'a yönelik olarak "Beni yolsuzluk ile alakalandırırsa ana a.." diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Arınç'ın MHP'ye yönelik sözleri ise oldukça sertt!

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Güllük Mahallesi'nde AK Parti Milletvekili Adayı Avukat Hakan Çavuşoğlu'nun seçim bürosu açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, muhalefet partilerini sert dille eleştirdi.

Milletin değerlerine hakaret eden muhalefet partilerinin iktidar olmaya kalkıştıklarını iddia eden Arınç, milletin değerlerine kıymet vermeyenlerin hedeflerine ulaşamayacağını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Her aileye 600 lira vereceğim' vaadini de eleştiren Arınç, "Özürlü yakınlarına asgari ücrete yakın bir miktar ödeme yapıyoruz. Sadece yeşil kart için ödediğimiz para 4 katrilyondan fazladır. Bunları zaten yapıyoruz. Sen 600 lira verip bunları yapmayacaksan, 'Ben sana ille 600 lira veririm' dersen bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Aklı başında işler söyleyin. Millet elbette doğruyu yanlışı palavrayı, gerçeği birbirinden ayırt edecektir. Siz bunları söylüyorsunuz; ama sonra da milletin inancına düşüncesine, değerlerine hakaret ediyorsunuz. Her gün ağzınızdan kötü söz çıkıyor, siyasi parti liderine yakışır mı? O sözleri tekrarlamaktan ben utanıyorum, hiç sıkılmadan bir ülkenin başbakanına, siyasetçilerine, bürokratlarına ağzından lağım suyu saçar gibi hakaret etmek sizin haddinize mi düştü, utanmıyor musunuz?" şeklinde konuştu.

''O, HAKARET ÜSTÜNE HAKARET ETMEYİ SÜRDÜRÜYOR"

Kılıçdaroğlu'na ülkenin, arkasına 17 milyon kişinin güvenini alan başbakanının annesinin adını ağzına alarak hakaret etmeye nasıl cüret edebildiğini soran Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini sürdürdüğünü kaydetti. Arınç, "Ondan sonra gülerek 'Ben aslında şöyle söylemek istemiştim' diye adeta ikinci defa alay ve hakaretle milletin gözüne bakarak nasıl konuşuyorsunuz. Sen önce kendine bak, çevrene bak, kendi sicilindeki sabıkasında olan biten her şeyi bu milletimiz biliyor. 'Siyasetçiler birbirini kırmasın, çirkinlikler, kötü üsluplar gerginliğe yol açmasın' diye ağzımızdan çıkanı 50 defa düşünüp konuşuyoruz. O hakaret üstüne hakaret etmeyi sürdürüyor bu çaresizliktir, bu hiçbir zaman demokratik yolla işbaşına gelmiş, milletten hiçbir seçimde evet oyu almamış siyasetçinin AK Parti'nin karşısında duyduğu maalesef üzüntünün bir ifadesidir" diye konuştu.

''ABDESTEN NAMAZDAN HABERİ OLMAYANLAR İKTİDARA NİYETLENİYOR"

Konuşması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Kemal Karabulut' diye hitap eden Arınç'ı bir partili 'Kılıçdaroğlu' diye düzeltmek istedi. Kılıçdaroğlu'nun ilk soyadının Karabulut olmasına rağmen daha sonra gelişen bir olay karşısında değiştirdiğini belirten Bülent Arınç, Kılıçdaroğlu'nun "Ecevit'i ananlar abdest alsınlar" sözünü de eleştirdi. Abdest almanın şartlarının belli olduğunu, 'Allah' demek, 'Salavat-ı Şerif' getirmek için abdest alınmayacağına dikkat çeken Arınç, abdestten, namazdan haberi olmayanların iktidar olmaya kalkıştıklarını söyledi.

''BİZE HAKARET ETTİKÇE BATIYORLAR"

Arınç, "Ecevit'in adını anmak için abdest almamız lazımmış, Kemal Karabulut öyle buyurmuş. Kılıçdaroğlu'nun eski soyadı Karabulut'tur. Bir şeyler oldu sonra soyadını değiştirdi. Ben şimdi ona Karabulut deyim. Bilsinler diye günde 100 defa Allah deriz, Allah demek için abdest almaya gerek yok. Günde 5 bin defa dahi Hz. Peygamber desek abdest almaya gerek yok. Bunu bilmeyecek kadar zavallı, ne İslam'dan ne abdestten ne Kuran'dan habersiz olan insanlar Türkiye'de iktidar olmaya kalkıyorlar. Önce milleti tanı bakalım. Milletin değerlerini tanımıyorlar. Milletin yıllarca iç içe olduğu manevi dünyasına bir gir. O manevi dünyasında ahlak denen bir şey var. Edep var, iman, tevazu denen bir şey var. Önce onları bileceksin ki; sonra bu milletten hem oy isteyebilesin hem de bu oy karşılığında milletle iç içe olmalısın. Nereden bakarsanız bakın, söyledikleri sözlerle batıyorlar. Güya bizi aşağılayacaklar. En son onları çok seven bir gazetenin anketi onları çok üzmüş, bizim için sevinç olabilir. Onları yüzde 100 tutan, goygoyculuğunu yapan gazetenin üst başlığı 'AK Parti yüzde 49, CHP yüzde 25, MHP yüzde 10,5.' 10,5 demek 9,5 ile 10,5 arasında bocalamak demek. Bize hakeret ettikçe, bize çattıkça milleti aldatmaya kandırmaya çalıştıkça batıyorlar. AK Parti eserleriyle ortadadır. Türkiye, 24 saatin sadece 2 saatinde uyuyabilen bir başbakan ile hem içeride hem dışarıda dünyanın en itibarlı bölgesi haline geldi'' dedi.

"MHP'YE KASET HATIRLATMASI..."

Bülent Arınç, internete düşen video görüntülerinin ardından istifa eden MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun yıllarca 'Vatan-millet-Sakarya' diyerek oy topladığını söyledi. Yıllardır oy aldıkları sağ seçmene hakeret eden MHP'lilerin istifa etmelerinin yetmeyeceğini anlatan Arınç, "Yaptıkları çirkin ve ahlak dışı işlerin bir tarafa, evli oldukları halde özel hayatlarına dikkat etmeden başkalarıyla sıkılmadan ilişki kurduklarını da bir tarafa bırakalım. Asıl mesele; üzüntü veren nedir biliyor musunuz? Yıllarca 'sağcıyım, milletçiyim, vatan millet Sakarya diye milletten oy toplayıp yanındakilere dönerek 'Bu sağcılar dediğin şunlardır, bunlarla hiç yola gidilmez, bu kadar yıldır aldatıyoruz, bunlar aptalın tekidir' demek senin ne zaman haddine düştü. Bu sözleri söyleyen insanları 4 dönem de liste başında parlamentoya gönderdiler. Bunun karşılığında milletten özür dilemek gerekmiyecek mi? Hamd olsun milletin seçkin evlatları bu partide yıllarca hizmet ediyor, yanlış yapanlar mutlaka karsılığını bulacak. Millete hakaret etmek, hanımefendileri alay almak hiçbir AK Parti'linin ne aklından geçer ne dilinden dökülür. 'Benim eşim başörtülü, çocuğumun annesi; ama bakma o aptala' diyor. Bunları duyduğumuzda hepimiz üzüldük. Bunları hazmedemeyiz. Siyasetten silinmek yetmez. Bunları içlerinde kimsenin barındırmaması lazım. Hanımlarımız çocuklarımız bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Onların hukukunu hiç kimseye çiğnettirmeyiz" dedi.